Kilis’li ruhunu İskenderun’da yaşadılar

Kilis’li ruhunu İskenderun’da yaşadılarİskenderun Kilis Kültür Derneği, Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümünü coşku içinde kutladılar. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende dernek üyeleri, Kilis’li olmanın ruhunu İskenderun’da da yaşadılar.
Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümünü için bir araya gelen Kilis Kültür Derneği üyeleri, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek memleket sevdasını bir kez daha yüreklerinde yaşadılar. Başta dernek başkanı Halil Tosyalıoğlu olmak üzere tüm üyelerin oldukça gururlu olduğu gözlenen tören, saygı duruşu ve istiklal marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kilis Kültür Derneği Başkanı Halil Tosyalıoğlu, bir Kilis’li olarak bu coşkuya ortak olmak için bir araya geldiklerini belirtti.
Kilis Kültür Derneği olarak Kilis’liliği yaşatmak, bu uğurda uğraşı ve mücadele vermenin ayrıca katkı sağlamanın başlıca görevleri olduğunu ifada eden Tosyalıoğlu, “Kilis Kültür Derneği ve yönetim kurulu olarak Kilis’in kurtuluşunda canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.
Tosyalıoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından konuşma kürsüsüne gelen Kilis Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Selçuk Cabioğlu, Kilis’in kısa bir tarihçesini anlattı. 1918 yılına kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun göbeğinde bulunan Kilis’in değişik inanç gruplarını içinde barındırmış bir Türk kenti olduğunun altını çizen Cabioğlu, Kilis’liler sadece sınır bekçiliği değil, özgün bir kültürde oluşturacak büyük bir hoşgörü kenti ile Hıristiyan, İbrani dinlerini ve bunların ibadethanelerini yan yana yaşatmış ayrıca mantık, edebiyat, bilimde, askerlik ve komutanlıkta ün salmışlardır” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Kilis yöresine özgü türkülerle üyeler, kendi memleketlerine doğru kısa bir yolculuk yaptılar.
Törenin son bölümünde ise, Kilis Kültür Derneği Başkanı Halil Tosyalıoğlu ve dernek üyeleri davul zurna eşliğinde bol bol oynadılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.