Kayyumun çalışmalarını engellemiştir

CHP İskenderun ilçe kayyum heyeti adına açıklamada bulunan Av.Gazanfer Dik:

“Zeki Çıkan kayyumun çalışmalarını engellemiştir”
Kayyumun çalışmalarını engellemiştir
Avukat Gazanfer Dik, Bülent Bozdoğan ve Celal Kılınç’tan oluşan CHP İskenderun ilçe kayyum heyeti, parti binasında basın açıklamasında bulundular. Kayyum heyetinden avukat Gazanfer Dik, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Bizler kendiliğimizden kayyum olarak gelmedik. Zeki Çıkan ve ekibi göreve geldiklerinden itibaren 30 gün içerisinde ilçe kongresini yapmadıkları için CHP ilçe teşkilatı temsilcisiz kaldı. Bunun üzerine mahkeme CHP ilçe teşkilatının kayyuma teslim edilmesine karar verdi. Bizler partimizin kayyuma düşürülmesinden utanıyoruz. Acaba partiyi kayyuma devredilmesine sebep olanlar utanıyorlar mı? Buna rağmen Zeki Çıkan pişkin bir şekilde kayyum heyeti görevini yapmamıştır diyebiliyor” şeklinde görüş ortaya koyarak, tepkilerini dile getirdi.
CHP İskenderun ilçe kayyum heyeti adına açıklamada bulunan avukat Gazanfer Dik, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kamuoyunun bildiği üzere ağustos ayı başlarında seçimle gelen CHP İskenderun ilçe yönetimi görevden alınarak yerine geçici heyet atanmıştı. Heyetin başkanı da Zeki Çıkan oldu. Bu şekilde göreve gelen geçici heyetin görevi partiyi 30 gün içerisinde ilçe kongresine götürmektir. Geçici heyet olağanüstü kongreyi yapmayarak görevini yerine getirmediğinden Medeni Kanunun 75. maddesi gereğince Sulh Hukuk Mahkemesi CHP ilçe teşkilatını kongreye götürmek üzere bizi kayyum olarak atamıştır. Göreve gelen heyetimiz süratle seçim tarihini 5 Aralık 2010 olarak belirlemiş, gerekli işlemleri seçim kurulu nezdinde tamamlamıştır. Zeki Çıkan ve arkadaşları tarafından bizlere teslim edilen delege listesi tarafımızca tutanakla askıya alınmış, tutanakla indirilmiş olmasına rağmen, yapılan itiraz sonucu Yüksek Seçim Kurulu’nca delege listesinin askıya çıkarılmasından sonra kongre yapılmasına karar verilmiştir. Karara uyan heyetimiz yeni kongre tarihini 26/12/2010 olarak belirlemiş ve ilan etmiştir. Zeki Çıkan, geçici heyetin başında iken ilçeyi 30 gün içinde olağanüstü kongreye götürmediğinden ağır ihmalde bulunmuştur. Ayrıca görevi kayyuma on bir gün gecikmeyle devrettiğinden heyetimizin çalışmalarını engellemiştir. Buna rağmen Zeki Çıkan pişkin bir şekilde kayyum heyeti görevini yapmamıştır diyebiliyor. Burada tespit edilmesi gereken partiyi kayyuma düşürenlerin kim olduğudur. Bizler kendiliğimizden kayyum olarak gelmedik. Zeki Çıkan göreve geldiklerinden itibaren 30 gün içinde ilçe kongresini yapmadıkları için CHP ilçe teşkilatı temsilcisiz kaldı. Bunun üzerine mahkeme CHP ilçe teşkilatının kayyuma teslim edilmesine karar verdi. Bizler partimizin kayyuma düşürülmesinden utanıyoruz. Acaba partiyi kayyuma devredilmesine sebep olanlar utanıyorlar mı? Buna rağmen bu zat büyük bir pişkinlikle ‘kayyumlar görevini yerine getirmedi’ diyor ve hak etmeden kullandığı ‘ilçe başkanlığı’ sıfatını halen kullanarak komik durumlara düşürüyor ve mahkemelere gidiyor, ‘kayyum heyetinin görevi bitmiştir ve güvensizdir’ gerekçesiyle dava açıyor. Kendisinin kayyum heyetine teslim ettiği delege listesine itiraz ediyor ve kayyum heyetini listeyle oynamakla suçluyor. Kayyum heyetinin delege listesine ne bir isim ilave etme ne de bir isim silme yetkisi yoktur ve yapılmamıştır. Bu yetki İlçe Seçim Kurulu’nundur ve delege listesi olduğu gibi İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmiştir. İtiraz makamı da İlçe Seçim Kurulu’dur. Zeki Çıkan’ın mahkemeye bu konuya ilişkin yaptığı müracaat mahkemece kesin olarak reddedilmiştir. Dileğimiz CHP ilçe kongresinin halkımıza ve partimize barışı, kardeşliği ve üretkenliği getirmesidir.”

CHP’YE MONTE EDİLEN AVUKAT BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
Şimdiki hedeflerinin 26 Aralık 2010 tarihinde CHP ilçe kongresinde adayların birbirlerine saygılı, parti çıkarlarını ön planda tutarak demokratik bir şekilde sağlamak olduğunu belirten Avukat Dik, “Bir başka husus dağınık siyaset alanından bir şekilde partimize monte edilen ama CHP’yi sindirememiş, avukat bir meclis üyesinin yerel haber sitesinde yer alan talihsiz beyanını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Arkadaşımız aynen şunları söylüyor: ‘Kayyum görevini kötüye kullanarak taraflı davranmıştır. Oy kullanmaması gerekenleri oy kullanabilecek gibi listeye yazmıştır. Kaldı ki listelerin askıya çıkarılması gerekirken, itiraz olabileceği endişesiyle bu da uygulanmamış askıya çıkarılmadan seçim kuruluna verilmiştir. Kayyum heyeti sözde birilerini rencide etmeyi amaçlamış, ama kendileri rencide olmuştur. Kendilerine duyulan güveni ve iyi niyeti suistimal etmişlerdir.’ Ayrıca video kaydında benim parti binam yok diyor, ‘seçim çalışması yapmak istiyorum yapamıyorum’ diyor, ‘elim ayağım bağlanmış’ diyor. Bu arkadaşımız Zeki Çıkan’ın kankasıdır. Beraber siyaset yapmaktadır. Zeki Çıkan partiyi temel görevi olan 30 gün içinde olağanüstü kongreye götürmediği ve partinin kayyuma devredilmesine sebep olduğu zaman bu arkadaşımız uzayda mıydı? Kendi gözü önünde ve geçici heyetin görünmeyen dümen başı olduğu bir zamanda olağanüstü kongreyi yapmayan ağır ihmal ve kusur içine düşen Zeki Çıkan’a neden uyarıda bulunmadı? Neden açık ve ağır ihmal gösteren Zeki Çıkan ve iyi niyeti kötüye kullandın tepkisini göstermedi. Aynı arkadaş delege listesine oy kullanamayacak kişileri yazdığımızı söylüyor. Arkadaş delege nasıl olunur, delege listesi nedir, nasıl kesinleşir? Kesinleşen listeye kimler müdahale edebilir? Bu konuları araştırdı mı acaba? Araştırmış olsaydı böyle rastgele saldırı anlamına gelen ifadede bulunmazdı. Bunları merak etmek ve bilmek için esastan CHP’li olmak gerekiyor. Bütün bunları bir kenara bırakan heyetimiz tarafsız bir şekilde ve hukuk çerçevesinde görevini devam ettirmektedir. Görevimiz nedeniyle tarafsızlığımızdan hukuka saygımızdan, toplum çıkarları ile parti çıkarlarını esas aldığımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” ifadesinde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.