Kendinizi hiç engellilerin yerine koydunuz mu?

Kendinizi hiç engellilerin yerine koydunuz mu?Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Yetim, engellilerin sorunlarını dile getirmek ve duyarlılık oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirtti ve ekledi:

“Kendinizi hiç engellilerin yerine koydunuz mu?”

Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Engellilerin yılda bir kez hatırlamak ve sembolik gösterilerin ötesinde, 3 Aralık’ın engellilerin sorunlarının tartışıldığı, paylaşıldığı ve çözüm yollarının arandığı bir gün olarak anılması gerektiğini belirten Yetim, “1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir karar ile 3 Aralık gününü (Uluslar arası Engelliler Günü) olarak ilan etti. Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu 5 Mart 1993 tarih ve 29 sayılı bildirisi ile üye ülkelerce 3 Aralık gününün (Engellilerin Topluma Kazandırılması ve İnsan Haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması ) amacıyla tanınmasını istedi ve o günden beri 3 Aralık Engelliler günü olarak bilinmektedir. Hizmet-İş Sendikası olarak genel merkezimizde ve şubelerimizin çoğunda Engelliler Komitesi oluşturduk. Bugün başkanıyla, yöneticileriyle, çalışanları ve tüm üyelerimizle engelli çalışanlarımızın sorunlarını dile getirmek ve duyarlılık oluşturmak istiyoruz. Sizler kendinizi hiç engellilerin yerine koydunuz mu? Siz hiç tekerlekli sandalyeye oturup koşmayı denediniz mi? Sizi dünyaya getiren annenizi gözleriniz kapalı iken görmeyi denediniz mi? Konuşamama gibi bir engeliniz varken duyduğunuz bir şarkıyı söylemek istediniz mi? İşte sırf bu engellere bizler bir an bile katlanamazken bu insanlarımız bunları hep yaşıyor. Yılda bir gün değil her zaman onların yanında olalım” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.