Hatay’da lokomotif bir siyasi irade yok

Hatay’da lokomotif bir siyasi irade yok2011 yılı genel seçimlerinde CHP’den Hatay milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan işadamı Ayhan Kara, uluslar arası ticari hayatında gösterdiği üstün performansı siyasette de gösterebilmek için çaba sarf ediyor:

“Hatay’da lokomotif bir siyasi irade yok”

Has Turizm’in Rusya’daki şirketi Hastur’un Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara, CHP’den Hatay milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Hatırlanacağı üzere Has Turizm’in Rusya’daki şirketi Hastur başarılarını ‘Altın At Arabası’ ödülü ile defalarca perçinlemiş ve Rusya’da ulaştırma sektörünün Oscar’ı sayılan ‘Zolotaya Kolesnitsa’ (Altın At Arabası) ödülüne defalarca sahip olmuştu.
İskenderun Petek Cafe’de basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ayhan Kara, yaptığı açıklamasında, “Uzun yıllar yurt dışında bulunduktan sonra ülkeme siyasi arenada hizmet etmek için döndüm. Eğer herhangi bir siyasi mekanizma içinde değilseniz, etken olamıyorsunuz. Basının öneminin bilincindeyim. Basın hem iktidar hem de muhalefet rolünde. Etkin ve doğru bir basın ülkemiz için büyük kazançtır. Düşüncelerime en yakın parti olarak CHP’yi gördüm ve CHP saflarında siyaset yapmak için 2011 yılındaki genel seçimlerde CHP’den Hatay milletvekili aday adayıyım” dedi.
CHP saflarında siyaset yapma nedenine de mercek tutan Hastur Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara, “CHP’nin son zamanlardaki değişim sürecini yakından takip ettim. Bu değişimin olması da gerekiyordu. Aylardır Hatay’da köyleri, beldeleri ve ilçeleri gezerek halkla bir araya geliyorum. Hatay siyasetinde gördüğüm kadarıyla lokomotif bir siyasi irade yok. İlimizde her şey var ama hiç bir şey yeteri derecede değerlendirilemiyor. Meyve suyu bile şehir dışından geliyor. Biz her şeyden önce Hatay’ın sosyal, kültürel ve ekonomik yapısının planlamasını yapacağız. Neyi nasıl en iyi şekilde değerlendirebiliriz, bunu planlayacağız” diye konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran CHP Hatay milletvekili aday adayı Ayhan Kara, “Mevcut şartlarda Hatay ve Türkiye’ye yararlı hizmetlerim olabileceği kanısı uyandı. Bunu ailem ve dostlarımla paylaştım. Aldığım olumlu eleştiriler beni daha da yüreklendirdi. Önümüzdeki genel seçime kadar olan süreyi ilimizi daha iyi tanımak ve kendimi halkımıza anlatmak için kullanacağım. Projelerimi ve planlarımı web sitemde ve yüz yüze görüşmelerimizde halkımızla paylaşarak, vatandaşların fikir ve eleştirilerini dinleyeceğim. Bugüne kadar edindiğim bilgi ve tecrübelerimi durup dinlenmeksizin ülkemin çıkarları doğrultusunda kullanacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde görüş ortaya koydu.

Ayhan Kara kimdir?
Mehmet Selim ve Bedia Kara’nın sekiz çocuğunun yedincisi olarak 22 Ağustos 1970 yılında Antakya’da dünyaya geldi. İlköğretim ve lise eğitimini Samandağ’da tamamladı. 1988 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Anabilim Dalında başladığı yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra 1992 yılında Moskova Ulaştırma Üniversitesi’nin inşaat mühendisliği bölümünde okudu. Aynı yıllarda üniversite çatısı altındaki Rusça öğretmenlik kurslarına da devam ederek 1997 yılında hem inşaat mühendisliği hem de Rusça öğretmenliği diplomalarını almaya hak kazandı. Eğitim gördüğü yıllarda Has Turizm’in Moskova şubesinde meslek hayatına atıldı. Askerlik görevinin ardından Moskova’da yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren aile şirketinin başına geçti. Genel müdürlüğünü üstlendiği şirket 2006 ve 2007 yıllarında olmak üzere iki kez yılın şirketi seçilirken, ödüllerini Kremlin Sarayı’nda aldı ve ‘Turizm Taşımacılığının Lideri’ seçildi. Bununla birlikte Rusya kültürünün kalbi niteliğindeki Bolshoy Tiyatrosu’nun taşımacılık ihalesini 5 kez üst üste kazanma başarısını gösterdi. Aynı yıllarda Türkiye Cumhuriyeti’nin tanıtımına yaptığı katkılardan ötürü Turizm Bakanlığı tarafından plaketle ödüllendirildi. Arapça, Rusça, İngilizce ve İspanyolca biliyor.

[pro-player width=’650′ height=’500′ type=’video’]http://95.154.242.226/iskenderunhaber/ayhan.flv[/pro-player]

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.