Hatay Basın Kulübü başkanlığına Erdal Yılmaz seçildi

Hatay Basın Kulübü 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Henüz 5 ay önce faaliyete geçen kulübün başkanlığına Erdal Yılmaz seçildi.Hatay Basın Kulübü başkanlığına Erdal Yılmaz seçildi
İskenderun Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Hatay Basın Kulübü’nün 1. olağan kongresine CHP İskenderun İlçe Başkanı Zeki Çıkan, MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, AK Parti İskenderun belediye meclis üyeleri, İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler katıldı.
Kongre, saygı duruşu ve istiklal marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan Hatay Basın Kulübü Başkanı Erdal Yılmaz, İskenderun’da gazetecilerin meslek örgütleri olduğunu belirterek, “Ancak üzülerek belirtmeliyim ki; İskenderun’daki meslek örgütlerimiz tabela örgütü haline gelmiştir. Hem mesleğimizin, hem de meslektaşlarımızın sosyal, ekonomik, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve geliştirmek hem de kentine ve bölgenin gündemine uygun projeler üretmek iradesinde olan bir basın meslek örgütüne ihtiyaç vardı. Mevcut meslek örgütlerinin bu görevleri yerine getirmemiş olması Hatay Basın Kulübü’nü yarattı” dedi. Yılmaz konuşmasının devamında; “ Hatay Basın Kulübü, meslek etiğine uymayan tehdit ve şantajı bir maharet gibi kullanmaktan çekinmeyen bazı sözüm ona gazetecileri sizin yakanızdan düşürmek için kuruldu. Hatay Basın Kulübü, düzenli olarak çıkmayan, bayram ve önemli günlerde sırf fatura kesip tahsilat yapmayı gazetecilik sananları eğitmek yola getirmek ya da yolumuzdan süpürmek için kuruldu”dedi.
Yapılan konuşmanın ardından kulüp üyeleri tarafından mali gelir ve giderler katılımcılara aktarılırken daha sonra seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen kongrede başkanlığa tekrar Erdal Yılmaz seçildi.
Hatay Basın Kulübü üyeleri şu isimlerden oluşuyo: Erdal Yılmaz, Ahmet Erdoğan, Neşet Alkan, Adnan Tink, Nihat Durmuş ve Mustafa Gönüleri.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.