Futbolculara doğru diş fırçalama öğretildi

Ağız ve Diş sağlığı haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde kentin üçüncü lig temsilcisi Y. İskenderunsporlu futbolcularına ağız ve diş sağlığı bilgisi verildi. Hatay Diş Hekimleri Odası İskenderun Temsilciliği İkinci Başkanı Dr. Müfide Özal futbolculara diş fırçalamayı öğretti.Futbolculara doğru diş fırçalama öğretildi
Son haftalarda yükselişini sürdüren Y. İskenderunsporlu futbolculara Dr. Müfide Özal tarafından ağız ve diş sağlığı bilgisi aktarıldı. Diş fırçası ve macunu hediye edilen Turuncu-Mavili sporculara ayrıca Dr. Doktor Müfide Özal doğru diş fırçalamanın nasıl olacağını topluca uygulamalı olarak gösterdi. Dr. Özal, ağız ve diş sağlığında doğru fırçalamanın önemine dikkat çekerek “Fırçanın kılları dışarı doğru dönük olsun, öndeki dişler için içeride damağımızı da süpürerek ön dişleri temizlemeliyiz. Son olarak da dişlere yuvarlak hareketlerle masaj yaparak bitireceğiz” dedi. Doktor Müfide Özal Y. İskenderunspor futbolcularını teker teker koltuğa alarak diş muayenesinden geçirdi, ağız ve diş sağlıkları konusunda durumları hakkında bilgi verdi.
22 Kasım’ın Diş Hekimleri gün haftasında da ağız dış sağlığı ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Dr. Doktor Müfide Özal “Bu hafta kapsamında da Yeni İskenderunspor ile bir çalışma yapıyoruz. İlk defa böyle grup genç arkadaşlarla bir çalışma yapıyorum, tanıdığıma çok memnunun. İnşallah onlara iyi bir şeyler öğretebildiysek ne mutlu bize. Onlara doğru diş fırçalama nasıl yapılır, ağız ve diş sağlığımızı nasıl koruyabiliriz, gibi böyle küçük çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca bu hafta içinde okulları ziyaret ediyoruz. Ağız ve diş sağlığı merkezi ilgili bir çalışmamız var, oradaki yardımcı personelle bir kurs yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.