Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde aile dramı

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde aile dramıTürk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin, Hatay şube yönetim kurulu olarak İskenderun kamu hastanelerine yapmış oldukları işyeri ve çalışan ziyaretleri sırasında, kelimenin tam anlamıyla aile dramıyla karşılaştıklarını belirtti. Açıklamasının devamında İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışmakta olan Hatice Çiltaş’ın içinde bulunduğu zorluklara mercek tutan Şube Başkanı Hayrettin Şahin, “İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışmakta olan Hatice Çiltaş adlı sağlık personelinin yanında küçük bir kız çocuğuyla karşılaştık. Sohbetimiz sırasında çocuğun sağlık personelinin kızı olduğunu öğrendik. Aile yaklaşık olarak 20 aydır ayrı yaşamakta ve çocuk da annesinin yanında kalmaktadır. Baba ise Ankara’da görev yapmakta ve kadro yetersizliği nedeniyle İskenderun’a ataması yapılmamaktadır. İş yerinde diş protez yapımında kullanılan bir çok zararlı maddenin arasında vaktin geçmesini ve mesainin bitmesini bekleyen çocuğun bir de hayata tutunmak ve baba yoksunluğunu gidermek için psikolojik destek aldığını öğrendiğimizde; buğulu gözlerle ve yüreğimiz burkularak izlemekten ve dinlemekten başka bir şey yapamadık. Çünkü sözleşmeli çalışanların eş durumu tayinleri belirli şartlara göre düzenlenmiştir. Belirli şartları taşımayanların atamaları reddedilmektedir. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 4/B ya da başka sözleşmeli pozisyonda istihdam edilen binlerce personelin arasında mutlaka böyle dramları yaşayan sayısız aile vardır. Bakanlığımız artık bu sancılı ve sakat yaşamlara son vermelidir. Aile bütünlüğünü koruyacak şekilde gerekli yasal düzenlemeleri yapmak zorundadır. Devletimizin anayasası bunu emretmektedir. TC Anayasası madde 41: ‘Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar.
Her çocuk korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir.’ Türk Sağlık-Sen Hatay şubesi olarak bu aile dramına seyirci kalmak istemiyoruz. Bu dramı basın açıklaması yoluyla halkımıza ve mektup yoluyla da sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Başkanımızın eşlerine anlatacağız. Herkesin sosyal sorumluluk çerçevesinde üzerine düşen katkıyı sağlayacağından kuşkumuz yoktur” şeklinde görüş ortaya döktü.

Önceki İçerikSöz Gazetesi’nden pastalı kutlama
Sonraki İçerikYaşanan krizin etkileri
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.