Emanetinin bekçisiyiz

Emanetinin bekçisiyizTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 72. yıldönümü dolayısıyla bugün tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenler ve çeşitli etkinliklerle anılacak.
Bugün Büyük Önder’in 72 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05’te Anıtkabir’e çelenk konularak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak. Aynı anda İskenderun’da da sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve saygı duruşunda bulunulacaktır. Büyük Önder Atatürk’ün aziz hatırasını ortak hislerle yad ediyor, aynı zamanda ülkemizi daha da yüceltme kararlılığımızı güçlü bir sesle ifade ediyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk eşsiz bir komutan ve lider, gerçekçi bir devlet adamı, büyük bir fikir ve aksiyon insanı olarak, sadece Türk tarihini şekillendirmekle kalmamış, dünya tarihine de damgasını vurmuştur. Barışçı kimliği, tarihi kişiliği, başarıları ve eserleriyle, tüm insanlığın saygı duyduğu bir lider olmuştur.
Büyük Atatürk, olağanüstü şartlara rağmen, üstlendiği tarihi sorumluluğu başarıyla yerine getirmiştir. O’nun önderliğinde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen ilerici hamlelerle Türkiye, büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamıştır. 87. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin elde ettiği muazzam başarılar, Atatürk’ün bıraktığı eserin büyüklüğünü ortaya koymaktadır. Ülke ve millet olarak, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daima ileriye bakıyoruz. O’nun dünyaya ilham vermeyi sürdüren mirasına sahip çıkma kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün de vurguladığı gibi, ilelebet payidar kalacaktır. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.
GÜNEY MEDYA GRUBU

Önceki İçerikBüyük Önder bizimle yaşıyor
Sonraki İçerikKurban kesim yerleri
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.