ibadethanelerde sevgi gösterisiyle karşılandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’de her inançtaki insanların hoşgörü içerisinde yaşadığını söyledi. Gül, Hatay gezisi kapsamında Garnizon Komutanını ziyaret etti. Daha sonra Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret eden Gül, burada halka seslendi.ibadethanelerde sevgi gösterisiyle karşılandı Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Gül, eşi Hayrunnisa Gül ile Antakya Ayakkabıcılar Çarşısı’nı gezdi. Burada esnaflarla sohbet eden Gül’e Hatay’ın meşhur künefesinden ikram edildi. Künefe ustaları tarafından tepsiden atılan künefenin çevrilişini ilgi ile izleyen Gül çiftine ayrıca Antakya’da imal edilen hakiki deri ayakkabı ve yurt dışına gönderilen mobilyalı boy aynası hediye edildi. Pişen künefe ikramını alan Gül çifti vatandaşların sevgi gösterisi sırasında ezilme tehlikesi geçirdi. Çarşı gezisinin akabinde Anadolu’nun ilk mabedi olarak bilinen Habib-i Neccar Camii’ni ziyaret eden Abdullah Gül’e İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu tarafından bilgi verildi. Gül, camide makamları bulunan manevi şahsiyetler için dua okudu. Habib-i Neccar Camii’ndeki temaslarını tamamlayan Gül, yaya olarak dünyanın ilk ışıklı caddesi olan Kurtuluş Caddesinde bulunan Havra’ya geçti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ve beraberindeki heyet ile caddede halkı selamlayan Gül, esnaflarla görüştü.
Yürüyüş sırasında İşçi Partisi Gençlik Kolları üyesi olduğu iddia edilen bir kişi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakınında slogan atmak isterken güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Musevilerin ibadet yeri olan Havra girişinde Cemaat Başkanı Şaul Cenudi ve cemaat üyeleri tarafından karanfillerle karşılanan Gül, yaptığı konuşmada bütün Semavi dinlerin Hatay’da ibadethanelerinin bulunduğunu hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Gül, “Az önce camide, şimdi buradayız; biraz sonra kilisede olacağız. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti’nin değerli vatandaşlarıdır. Burası hepimizin yurdudur. Yüzyıllardır hep beraber buradayız. Hoşgörü, kardeşlik içerisinde herkesin dini inancı farklı olabilir; ama karşılıklı saygı, sevgi ve dayanışma içerisinde ülkemizi daha iyi yapabilmek için uğraşıyoruz. Musevi vatandaşlarımızın ibadethanesini ziyaret etmiş olmak benim için mutluluk kaynağıdır. Bütün Musevi vatandaşlarıma huzur, iyi günler ve mutluluklar dilerim” dedi. Gül, konuşma sonrası Havra’da incelemelerde bulunup Musevi cemaatin temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.