Hayırsever işadamlarına plaket

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan herkesin eşit olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Osmaniye’deki temaslarının ardından özel DAP uçağı ile geldiği Hatay’da, onuruna verilen yemekte din adamları ve cemaat önderleri ile aynı masayı paylaştı.Hayırsever işadamlarına plaket Gül, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan farklı etnik kökenli tüm Türk vatandaşlarının birbirlerine karşı saygı ve sevgi içerisinde yaşamalarının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Türkiye’de herkesin istediği yere gidip iş güç sahibi olabileceğinin altını çizen Gül, “Hepimiz istediğimiz yere gideriz, istediğimiz yerde iş güç sahibi olabiliriz, kanunlar ve anayasanın önünde hepimizin hakkı eşittir” dedi.
Türkiye’de büyük kaynakların bulunduğunu, bu kaynakların en iyi şekilde harekete geçirildiği takdirde Türkiye’nin ilerleyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkemizi ekonomik ve demokratik olarak kalkınmış ülkeler arasına sokmamız gerekir. Enerjimizi boş şeylere değil gerçekten elle tutulur başarılara yönlendirmemiz gerekir. Farklı farklı düşünceler, farklı farklı siyasi akımlar, farklı farklı dünya görüşleri olabilir. Tüm bunlar bu ülkeyi daha iyi yapabilmek için yarıştırılırsa daha iyi sonuçlar alırız” şeklinde konuştu.
Bölge içindeki ülkelerin dayanışması gerektiğini de belirten Gül, “Türkiye ve Suriye arasında sağlanan işbirliği karşılıklı saygı ve güven içerisinde yürümektedir. Eskiden sınır illerimiz çıkmaz sokak gibiydi. Bölgede ve komşularla işbirliği ve dayanışmaya karşılıklı anlaşmaya dayalı bir politika söz konusu olunca tüm bu çıkmaz sokak durumunda olan sınır illerimiz tam tersine metropol haline dönüşmeye başladı” ifadelerini kullandı.
Gül, onuruna verilen yemekte Hatay’daki hayırseverleri de plaketle ödüllendirdi. Gül, kazançlarının bir kısmını ayırarak okul, sağlık ocağı gibi eksikliklere yardım eden hayırseverlere teşekkür etti.
Yemekte hayırsever işadamları Fuat Tosyalı, M. Kemal Akbay, Recep Atakaş, İhsan Bahadırlı, Kemal Behzetoğlu, Erol Bilecik, Beyhan Gencay, M.Selim Kara, Paşa Karaca, Mehmet Karasu, İlyas Keleş, M.Cavit Mıstıkoğlu, Fahri Öksüz, Abdullah Özalp, Hüseyin Özbuğday, Bedii Sabuncu, Gülbin Su, Nevzat Şahin ve Mehmet Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yardımlarından ötürü plaketle ödüllendirildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hatay ziyaretinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Gül çiftinin kalacağı Otoman Palace Otel’in etrafında güvenlik çemberi oluşturulurken, otelin etrafında köpeklerle aramalar yapıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.