Tarih öğrenildikçe ileri görülür

Başkan Civelek, Washington temaslarını tek bir cümlede özetledi:

“İnsan tarihini öğrendikçe geleceği daha iyi görür”
Tarih öğrenildikçe ileri görülür
11–20 Ekim 2010 Tarihleri arasında Amerika’ya davetli olarak giden İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Amerika’da kaldığı süre içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kamu Araştırma Derneği tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde 15 belediye başkanının katıldığı Washington gezisinde başkanlar, Washington Belediye Başkanı ve yardımcıları ile bir dizi istişare ve değerlendirme toplantıları yaptı. Başkan Civelek, Washington Belediyesi ile İskenderun Belediyesi arasında kent sorunlarının çözümü konusunda ortak noktalar olduğuna işaret ederek, “Washington Belediyesi’nde sorunlar, kent sorunları, ileriye dönük uzun vadeli bir çalışma ile ele alınmaktadır. Özellikle yağmur suyu drenaj çalışmaları ve çöp sorunu çözümü konusunda İskenderun’da yaptığımız çalışmalarda bir paralellik olduğunu gördüm. Çöpte ayrıştırma yöntemini kullanıyorlar, geriye dönüşüm ekonomiye kazandırma sistemine önem veriliyor. Çöpten enerji ve gübre yapımı sağlanıyor. Çöp artıklarının ileri bir teknoloji ile imha edilebileceğini bildiriyorlar. Eski yöntemler ile bu işin olmayacağı bilinmektedir. Biz İskenderun Belediyesi olarak çöp sorununda aynı yöntemi kullanmamızdaki isabet açıkça ortaya çıkmıştır. Bir başka ortak noktada içme suyu ile ilgili, Washington’da içme suyu içilebiliyor. Bizde bir iki ay içinde ihaleye çıkaracağımız içme suyu şebekesi ile musluklardan içilebilir su içeceğiz. Bu bizim için çok önemli bir projedir. Washington bilindiği son derece modern bir kent. Yeşil alanlar ve meydanlar bakımından oldukça zengin ve kısa mesafelerde bisiklet kültürü gelişmiş. Çevre ve görüntü kirliliği çözülmüş, örneğin şehir merkezinde klakson sesi duymak mümkün değil. İskenderun’da da bisiklet kültürünü yeniden canlandıracağız. İskenderun eski bir kültür ve medeniyet kentidir” şeklinde konuştu. Başkan Civelek Washington’daki temasları sırasında Baltimor ile kardeş şehir prosedürünün başlatıldığını, bu projenin her iki kent için yararlı olacağını kaydetti.
Başkan Civelek kardeş şehir projesi hakkında “Baltimor İskenderun gibi bir liman kenti, ancak bizim limanımızdan çok daha büyük, kardeş kent projesini hayata geçirirsek, karşılıklı olarak görüşmeler sürecek ve onların tecrübelerinden yararlanacağız.”diye konuştu.
Amerikan tarihinin çok eskiye dayanmadığını, bizim tarihimizin daha eski olduğunu vurgulayan Başkan Civelek “ Bizde tarih ve kültür var, Amerika’da ileri teknoloji ve uygarlık var.”dedi. İskenderun’un görkemli bir tarihi geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Başkan Civelek “İnsan tarihini gördükçe, geleceğini daha iyi görür” diyerek sözlerini bitirdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.