Sağlıklı çelik, hacet koymadı

Sağlıklı çelik, hacet koymadı
Cengiz Gül

İskenderun Demirçelikspor, pazar günü kendi evinde, oynadığı Hacettepe maçında oynadığı futbol hem teknik ekibi hem taraftarı hem de bizleri sevindirdi. Sağlık insanoğlu için olmasa olmazlardandır. Hacettepe dediğimiz zaman da Türkiye’de sağlık sektörünün lideri olmuş bir kurumdur. Çelik dediğiniz zamanda Hayatımızın tüm alanlarında çeliğin bulunduğunu da unutmayalım. Pazar günü de sağlık sektörünün lideri ile Çelik sektörünün lideri yeşil sahada karşı karşıya geldi.
Daha önceki yazımda da söylemiştim İskenderun Demir-çelik spor bu sezon çok iyi takım yaptı diye, bunun da semeresini alıyor. Pazar günü tüm taraftarların ilgi gösterdiği maçta rakibi Hacettepe ile karşılaşan temsilcimiz adeta takımın sağlığıyla oynadı. Türkiye’nin en sağlıklı bir takımı olan Hacettepe’yi neredeyse sağlığından ediyordu.
Maç herkes için çok önemliydi. Geçen hafta alınan mağlubiyetin ardından tüm gözler bu maça çevrilmiş ve İskenderun demir-çelik spor’un ne yapacağını merak ediyorlardı.
Maça bir başlangıç yaptı ki; demir-çelik spor sanki sahada Galatasaray var. Oldukça hırslı ve istekli başlayan temsilcimiz daha maçın 3. dakikasında Şamil’in muhteşem golü ile 1-0 öne geçti. Zaten pozisyon olduğu an tam Şamil’in yeri diyerek gol olmasını bekliyordum ve beklediğim de oldu. Muhteşem bir gol atarak tribünleri ayağa kaldırdı. Gerçekten muhteşem bir yetenek koşması yok ama tekniği ve ara pasları süper. Umarım bu formunu hiç kaybetmez.
Neyse temsilcimiz sahada, taraftar tribünde şov yapıyor. Kulüp başkanı belki de ilk kez bu kadar rahat ve keyifli bir maç izliyordu. Gülerek çayını rahat rahat yudumlayarak eee hakkı tabi! Çünkü öyle bir takımı var ki, stres yaratmadan herkese maç izlettiriyor. Tabi bu takımın bu kadar güzel olmasında elbette hoca Besim Yücel, teknik ekibin tamamının ciddi etkisi var. Bu takımı bu seviyeye getirmekte kolay olmadı herhalde! Her şey ekip işidir. Başarıda başarısızlıkta..
Dünkü maç o kadar keyif verdi ki, protokol üyeleri çayını içerek maçı izlediler. Tabi çayı sadece protokol üyeleri içiyor. Biz yorumcular, köşe yazarları da çayımızı içerek şu maçı izlemek istiyoruz. Protokol tribününe oturan herkese çay var bize yok. Olmaz. Bende çay isterim. Çay konusu gerçek umarım ilgilenirler. Ama işin esprisi de bir kenarı bu takımın bizlere her zaman böyle maç izletmesini istiyoruz. Yani sahada kim olursa olsun tribünde biz sağlıklı güler yüzle maçımızı izlemek istiyoruz. Daha önemlisi bu takımı bu sezon sonu Bankasya Ligi’nde görmek istiyoruz. Tüm Türkiye bu takımın başarısını ve bu takımı konuşuyor. Diğer illerdeki spor muhabirleri ulusal basındaki spor yorumcuları çok ciddi takip ediyorlar. Yani bu İskenderun için iyi bir şans ama değerini bilirsek.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.