Senin takıma sevgin bu kadar mı?

Cumartesi günü kentimizin temsilcisi İskenderunspor kendi evinde Renault Oyakspor ile karşı karşıya geldi. Maç saati geldi. Takımlar sahada. Kadroda olan futbolcular ısınmalarını sürdürüyorlar. Ama herkeste aynı düşünce. Bugün de kaybedersek ne olur? Herkesin kafasını bu soru kemiriyor. Toplu halde stres var. Tabi bize has bir özellik olan uzaktan atıp tutmak, yorum yapmak, konuşmak, eliştirmek her zaman olduğu gibi çok basit ve çok kolay.. Senin takıma sevgin bu kadar mı?
Bu takımın yenilmesini isteyenler çok. Artık bunları yazma ihtiyacı bile duymuyorum. Çünkü herkes bunu biliyor. Ancak takım iyi mi, tartışılır..
Ama herkesin elinden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olduğunu söyleyebilirim. Bu takımla her zaman birlikte olduğumdan herkesi yakından takip etme imkanı da buluyorum. Takımın ilk yarıdaki oyunu ve ikinci yarıdaki oyunlarını izlediniz. Kaçan penaltıda elbette stresi daha da arttırdı. Ama bu takımın gol atacağına saha içerisindeki oyununu görerek ihtimal vermediniz mi? Peki diyelim ki görmediniz, bu takımı beğenmediniz ve bu takımın birkaç kişi yüzünden düşmesini de istiyorsunuz. Ben biliyorum. Ama bu takımın düşmesi size fayda getirecek mi? Tabii ki hayır. O yüzden herkes biraz üzerine düşen görevi yaparsa bu sorunların ortadan kalkacağını düşünüyorum. Sezon öncesinde bu takımın maddi sorununun bulunduğu defalarca söyledik. Bilmeyen de yok sanırım.
Hal böyle iken bu takımın maçlarını izlemeye gelen taraftarlar kapalı tribünün 10 lira olmasından bile son derece rahatsız oldular. Eylem yapmaya kalktılar, tribünde biletler pahalı diye bağırdılar. Peki be kardeşim bu takıma nereden para gelecek. Hani bu takımın uğrunda ölürdün. Senin takıma sevgin bu kadar mı? Desteğin bu mu? 15 günde bir 10 lira vermen sana çok mu geliyor? İskenderun Demirçelikspor’u örnek gösteriyorsun; diyorsun ki Demirçelikspor 2. ligde, biletleri 3 ila 5 lira arasında değişiyor. Çünkü Demirçelikspor’un paraya ihtiyacı yok. Yani geliri belli. Peki bu takımın geliri ne? Sen verme o vermesin, nasıl bu takımdan başarı bekliyorsun. Tribünde oturarak mı?
Bu takımın başarılı olmasını bekleyeceğiz. Futbolcuların ihtiyaçları var. Takıma malzeme alınacak, var mı paran, yok.
Peki bu yönetim bunları neyle yapacak?
Havadan para yağıyor da biz mi görmüyoruz? Ya da bilmediğimiz bir geliri mi var bu takımın? Bunlar anlam veremediğim şeyler. Eğer bu takımı seviyor ve başarılı olmasını istiyorsan paranla destek vermekten başka bir seçeneğinin olmadığını bilmen gerekir.
Konu biraz koptu, ama toparlamakta fayda var.
Takım olarak ikinci yarıda oynanan maçı hep birlikte gördük. Bir takım ancak bu kadar istekli olabilirdi ve golü bulduk. İskenderunspor’un küme düşeceğini umanlar büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaktır. Hatta ileriki haftalarda yukarılara doğru tırmanacaktır. Devre arasında transfer de yapılacaktır elbette..
Takımı eleştirirken biraz da bu durumları göz önünde bulundurmakta fayda vardır diye düşünüyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.