Hoca sen Sebatlisun herhalde!

İskenderun Demirçelikspor dün kendi evinde Ankara’nın güçlü ekiplerinden Bugsaşspor ile oynadı. Herkes bu maçın sonucu çok merak ediyordu. Ligin zirvesinin şekilleneceği, renkleneceği bir yarış adeta.
Taraftarlar, yöneticiler, gözlemciler, basın mensupları herkes yerini almış, maçın başlama saatini bekliyordu. Trabzon bölgesinin hakemleri maçı yönetmek için çıktılar sahaya. Ve maç başladı. İDÇ Spor bu maçı kazanmak için elinden geleni yapmaya çalışıyordu. İyi miydi takım? Pek Hoca sen Sebatlisun herhalde!de beklediğim kadar değildi doğrusu..
Ama yine de çok sık atağa girmeyi başardılar. Eeeee! Futbol sadece takım içerisindeki kişilerle oynanmıyor işte. Bazen hakemi de hesaba katmak lazım..
Hakem çok mu kötüydü?
Amacım maçı pozitif bir gözle değerlendirmek..
Maçın en önemli anlarında İDÇ Spor ataklarını rakip kaleye sıklaştırıyor. 33. dakikada ise Mustafa Cevahir seza sahası çizgisinden topa sert vurdu, top kaleye doğru giderken Bugsaşsporlu oyuncunun eline çarparak geri geldi. Herkes penaltı diye ayağa kalktı. Protokol bile sevinç yaşamaya başlamıştı ki, ama hakem devam dedi. Hiç oralı olmadı. Çünkü hakem öyle gördüğünü anlatmaya çalışıyordu. Bizde yuttuk.
Diyelim ki o penaltı değildi. Sahadan her şey net değildir. Elbet tribünden daha da iyi görünüyor her şey. Ben de tribünde oturduğumdan gördüğüm penaltıydı, ama verilmedi. Neyse geçelim bu pozisyonu..
Maç devam ediyor.
Bu takım atar diye düşünüyorduk ve pozisyon üzerine pozisyon buldu da. Dakikalar 45+1 gösterdiğinde Özcan Dağ, ceza sahası içerisi topla birlikte gidiyordu. Rakip oyuncunun sert müdahalesi sonucu yerde kaldı ve nihayet maçın Trabzonlu hakemi penaltı çizgisini gösterdi. Topun başına Şamil geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarı başladı bir o kale bir bu kale derken 48.dakikada Ali Kuleli ceza sahası içine kadar girdi ve sağ çizgiden topu filelerle buluşturdu. Yine de taraftar takımını desteklemeye devam etti. Çünkü burası İskenderun’du. Burada çok da hırsının kurbanı olacak taraftar yoktu.
Hiç mi yok?
Elbette var..
Ama İskenderun’a mal edilemez tabi bu kişiler.
Maçın geneline baktığımız zaman hakemin bir varlığı gördüm desem yanlış olur. Gerçekten geçtiğimiz haftanın öcünü alırcasına tüm olumsuz kararları İskenderun Demirçelik lehine verip durdu. Biz de geçtiğimiz hafta Trabzon’daydık ama bu kadar hakem İskenderun takımlarına rahat düdük çalamadı. Tam tersi ev sahibi ekibin taraftar baskısına boyun eğdi. Ama İskenderun’a baktığımız zaman kim gelirse gelsin burada her türlü kararı rahatlıkla veriyor ve İskenderun takımlarını elinin içinde oynatıyor. Bu kadar emeğin bedelini hangi hoca, hangi görevli verecek acaba?
Ama şunu söyleyeyim; bu takımın içinde cinlik olanlara rağmen hak ettiği yere geleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın…

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.