Türkiye ‘Evet dedi, Hatay ise ‘Hayır’

Hizmetler de ‘Hayırlı’ olacak mı?

Herkes birbirine şu soruyu soruyor:

13 Eylül’de ne olacak?

Türkiye ‘Evet dedi, Hatay ise ‘Hayır’Cevap veriyorum, olumsuz hiçbirşeyin olacağı yok.. Türkiye’nin, ‘Dünya ülkeleri arasında bir numara’ olması için yine kaldığımız yerden birlikte çalışacağız, çabalayacağız..

‘Evet’ de, ‘hayır’ da demokrasinin gereğiydi..

Herkes referandumda kullanacağı oyu açıkladı.

Türkiye’de netice ortada..

Yüzde 58 Evet..

Yüzde 42 Hayır..

Sonuçlar çoğunlukla ‘evet’ çıktı.. Zaten GÜNEY Medya Grubu olarak bu sonucu bekliyorduk, referandum öncesi son baskımızda EVET’in Yüzde 55’in üzerinde çıkacağını manşetimizde duyurmuştuk..

Bence en hayırlısı oldu..

Kimse korkmasın.. Bu sonuçlarla kazanan yine Türkiye olacak!

Bugün yapmamız gereken şu..

Ülkemizin, gerçek, uzlaşmaya dayalı, tam demokratik, toplumun tamamını kucaklayacak bir anayasa yapılması için atılacak her samimi adıma destek vermeliyiz, savunmalıyız. Ve bu anayasa değişikliğinde herkese, elini taşın altına koyması gerektiğini anlatmalıyız,.

Sevgili Dostlar!

Yalnız, üzgün olduğum bir nokta var..

Türkiye ‘Evet’ dedi ama, projeler cenneti Hatay ve yeni yatırımlara gebe olan sahildeki ilçesi İskenderun yine ‘Hayır’a odaklandı..

Her türlü hizmetin aktığı bölgeler ‘mantıklı’ tercih ortaya koyup, iktidarın geleceğe dönük projelerine göz kırparken, İskenderun’un geçmişten bu yana gelen muhalefet anlayışı yine etkili oldu..

Oysa.. Dörtyol, Belen, Yayladağı, Altınözü, Hassa, Kumlu, Reyhanlı gibi ilçeler MHP’li olmasına rağmen, ‘hizmetler’ odağında akılcı bir seçim yaptı..

Dahası.. İskenderun’un tepe mahalleleri bile ‘Evet’e odaklanıp, hükümete duydukları ‘güven’i, hatta, beklentilerini. isteklerini anlatmaya çalıştılar ama bir yanımız hep eksik kaldı..

İşte İskenderun ‘merkez’in düştüğü durum bu.. Geçmişten süregelen gereksiz ‘muhalif’ tavrını yumuşatamadı.. Hayırlısı olsun..

Neticede ‘demokrasi kazandı’ diyorum..

Dilerim, İskenderun kaybetmez..

Ben yine, herşeye rağmen.. Bu kampanya sırasında tavrını ve performansını ortaya koyan milletvekillerimize ile siyasi partilerin ilçe teşkilatlarına, “Pakette en çok tartışılan iki sorunu çözmeye en fazla siz talip olun” diye önerilerde bulunacağım..

Son olarak..

13 Eylül sabahına, herkesin içindeki öfkeleri, ihtiraslarını atıp, yeni bir sayfa açma arzusuyla başlaması için Allah’a dua edeceğim.

Unutmayalım ki.. Biz biriz ve her zaman beraberiz!

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.