Gelin bir olalım

Dün köşemde yazdığım yazıdan dolayı epey olumlu tepkiler aldım. Bir kaç tanede olumsuz eleştiri.
Demek ki iyi yoldayız.
İskenderun’da yaşayan, bu kentin suyunu içen, havasını soluyan ve denizine giren kim varsa bu kentin çıkarlarını korumak ve kollamak durumundadır. Söz konusu İskenderun ise gerisi teferruattır.
Ben de hep öyle düşünmüşümdür..
Ama çok da gaddar bir şekilde değil, tamamen bir akılcı şekilde.
İskenderunspor ile Demirçelikspor futbol takımları aynı kentin ismini taşıyor ve aynı kentin tanıtımını yapmak için mücadele ediyor.
Yani amaç aynı, düşünce aynı..
Peki sorun ne?
Hükümdarlık mı?
O da değil.
O zaman çok önemli bir sorun yoksa, herkes bir arada kardeşçe yaşamalı ve birlikte hareket etmeli diye düşünüyorum.
Evet..
Yazdığım birliktelik bir kaç kişiyi sadece sanırım rahatsız etmiş. Yani her zaman söylüyorum, koskoca İskenderun’da sayıları belli olan insanlar rahatsız..
Onları da dikkate kimse almaz zaten..
“İskenderunspor’un profesyonel lige çıkmasını istemiyor Demirçelikspor” diye sitem edenler oldu..
İki-üç kişi.. Gelin bir olalım
Ben de onlara söyledim; okuyucuların huzurunda da soruyorum:
Nereden biliyorsun?
Yönetimin içinde misin?
Yoksa böyle bir toplantı mı oldu? Eğer oldu ve sen bunları biliyorsan, demek ki bu toplantının içinde sende varsın dedim, konu kapandı.
Ya Allah aşkına, neden biz geçmişi yargılıyoruz, geleceğe umutla bakmıyoruz. Artık geleceğe bakalım.
Eskileri, onları bunları unutalım, birlikteliği nasıl sağlarız bunun hesaplarını yapalım. Yeni İskenderunspor antrenman yapacak saha bulamıyor, hiç kimse bunun hesabını soruyor mu? Hayır.
Sormaz da..
Ama ben sormak istiyorum, neden bu İskenderun’a sahalar yapılmıyor. Yetkililer bu kentin bazı yerine birden çok çim sahalar yapmalıdır.
Şimdilik yok, ama uzlaşma varsa her şeyin olacağını da iyi biliyorum. Neden birlik ve beraberlik içerisinde olalım diyorum, çünkü birlikten güç doğar. İskenderun Demirçelik fabrikaları nerenin, tabii ki İskenderun’un.
Biz İskenderunlular’a hizmet etmiyor mu?
Ediyor..
Tesislerini kentimizin spor dallarına açmıyor mu?
Açıyor..
Peki Yeni İskenderunspor yönetimi ile İskenderun Demirçelikspor yönetimi uyumlu olsa, birbiriyle barışık olsa bu tesisler hep birlikte kullanılmaz mı?
Bal gibide kullanılır. Yeni İskenderunspor Payas’a gideceğine, İskenderun Demirçelik tesislerinde bulunan çim sahayı kullansın ve orada antrenmanlarını sürdürsün. Böylelikle de iyi bir kaynaşma olur diye düşünüyorum.
Bu görüşlerim İDÇ Spor Kulüp Başkanı Cengiz Gül’e iletilse, “kesinlikle yok ben saha vermem” diye bir düşüncesi olmaz ve tam tersi kesinlikle yardımcı olur. Hatta ve hatta biraz daha ileri gidip İskenderun’da bazı kesimin yapmadığı desteği de yapacağına eminim. İskenderun Demirçelikspor’da yedek kalan oyunculardan bazılarını da İskenderunspor’a kiralık ya da anlaşmalı olarak vereceğinden hiç şüphem yok. Yeter ki yol bulunsun.

SEZON AÇILIŞINI İSKENDERUNSPOR VE DEMİRÇELİKSPOR YAPSIN
Yineliyorum:
Kentimizin iki güzide takımı bir araya gelmelidir. Şu an kampta olan İDÇ Spor oynadığı hazırlık maçlarını da tamamladı. İkinci hazırlık kampını sürdürüyor.
Yeni İskenderunspor da önümüzdeki günlerde kampa gidecek. Bu iki takımımız da kente döndükten sonra İskenderun 5 Temmuz Stadı’nda taraftarların karşısına çıksın ve iki kardeş kulüp de özel sezon açılış maçını yapsın.
Her iki takımın da taraftarı bu kentin iki takımını birlikte desteklesin…

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.