İskenderun Demirçelik SPOR EL ELE OLMALI

Yıl 2002..
Bir zamanların efsanesi yerle bir olmuş. İskenderunspor amatör kümeye düşmüş..
Kimileri bu takımın üzerinden geçim sağladı kimileri de paranın peşine düştü. Ama takımın peşine kimse düşmedi.
Yıl 2010..
Artık bir hareket lazımdı..
Kentin içi sahipsiz, dışı sahipsiz. Herkes kendi halinde. Ne olacaksa olsun dercesine birilerinden hareket bekliyordu. Eski İskenderunspor’a bakıyorsun, amatörde bazen maçlara çıkıyor bazen çıkmıyor.
Üç sezon üst üste şampiyon olan bir takım vardı. Bu takımın ismi değiştirilip iyi birkaç transferle takımı yeniden özlendiği, hak ettiği yerlere çıkartılmak isteniyordu. Bunların hepsi aşama aşama oldu. Ama zorluğunu ne siz sorun, ne de ben söyleyim.
Çoookkkkk ama çookkkk zordu..
Anlatılmaz yaşanır.İskenderun Demirçelik SPOR EL ELE OLMALI
Evet..
İskenderun gerçekten çok güzel bir kent. Sıcak havası ve yalan rüzgarı dışında her şeyi muhteşem. Kentimizi temsil eden iki takımımız da süper.
Şimdi düşünüyorum, ama cevap veremiyorum. Çünkü cevabı benim değil başkalarının vermesi lazım. Kentin ismini taşıyan İskenderunspor antrenman yapacak saha bulamıyor. Payas’a, Karayılan’a her gün gitmek durumunda kalıyor. Yani İskenderun’da çim saha yok. Şöyle bir tarihe baktığım zaman buradan ne futbolcular yetişmiş, nerelerde oynamışlar..
Hepsi yıldızdı..
Yani yetkililer ve siyasetçiler İskenderun’un menfaatleri söz konusu olunca bir olmalı ve hemen buraya bir stadyum, birkaç tane çim saha, gençlerin rahatlıkla top oynayacakları yerler yaptırıp hizmete açmalıdır.
İskenderun Demirçelikspor da birlik olmalı. Yazılışına bile baktığımız zaman İskenderun ve demirçelik..
İkisi de ayrılmaz bir parça aslında.
İDÇ Spor Kulüp Başkanı Cengiz Gül ve Yeni İskenderunspor Kulüp Başkanı Sedat Uysal, mutlaka ama mutlaka bir araya gelmeliler.
Aralarındaki soğuk havayı İskenderun havasına döndürmeliler. Çünkü iki başkanı da çok yakından tanıyorum..
İkisi de spor adına bir şeyler yapmanın derdindeler. Birilerinin de bunun oluşması için gayret sarf etmeli diye düşünüyorum. Ne yapalım, kimse kılını kıpırdatmıyor.
Ben de bu kentin bir bireyi ve temiz kalpli, içerisinde sinsilik olmayan bir kişi olarak bu işin olmasından yanayım. Yıllardır İskenderunspor ile İDÇ Spor birleşsin diyorlardı, olmadı.. Bence de olmasın.
Çünkü iki takım bir arada el ele olursa, İskenderun’un başarısı daha da artar. İskenderun Demirçelikspor 2.ligde Bank Asya’yı kovalıyor ve canı gönülden istiyorum..
Destekliyoruz..
İskenderunspor’da bu yıl 3. ligde başarılı olmak ve 2.lige çıkmak istiyor. Bu kentte İskenderun Demirçelikspor takımının başarılı olmasını istemeyen çok kişi var. İskenderunspor’un da içinde olup destekler gibi görünüp, “başarısız olsun da benim isteklerim yerine gelsin” düşüncesini taşıyan çok insan var.
Bunlara iki kulübün yöneticileri izin vermeyebilir.
Bu yazının devamı gelecek …

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.