Yaz geldi elektrikler tatile girdi

Yıl 2010! Yani 21.yüzyılda yaşıyoruz. Dünya bunu yaşıyor ama; bizlerde yaşıyor sanıyoruz aslında..
İskenderun’un bir talisizliği, şanssızlığı ve sahipsizliği söz konusu. İskenderun’da kış geldiğinde elektrik telleri sallandığı an, başlar elektrik kentin birçok bölgesinde kesilmeye. Elektrik kesilir kesilmesine normal alıştığımız bir durum. Ama elbette iş yerinde evinde oturan vatandaşlarda elektrik kesintisinin sebebini öğrenmek ve ne zaman elektriğin geleceğini öğrenme hakkı da vardır. Bunun için de TEDAŞ elektrik arızayı aradığınız zaman ulaşılması zaten mümkün olmuyor. Ama neyse ki; duyarlı işletmeciler sanırım bu konudan rahatsız olmuşlar ki, yaşanan sıkıntının çözümüne gitmişler.Yaz geldi elektrikler tatile girdi
Kışı düşünmek bile istemiyorum aslında, esas sorun yaz mevsimi. Her vatandaş yaz ayının gelmesini düğünlerini, özel günlerini, tatilini, yapmak için yıl boyu yaz ayını bekliyor. Eee beklenen ay geliyor elbette. Ama yaz ayları herkese tatil. Sana, bana, tatil varda elektrik kurumuna olmaz mı? Elbette var. Sen evinde oturacaksın klimayı açacaksın, elektrik sigortaları seni hiç kaldırır mı! Tabi kaldırmaz. Çünkü sen sigorta üzerinde asılıp keyif yapacaksın tüm yük ise trafonun içerisinde bulunan sigortalarda olacak çoooook ayıp çok.
Bu yazımı okurken belki birçok kişi kahkaha atacaktır. Ama maalesef ağlanacak halimize gülmek bize has bir durum. İskenderun’da yazın da, kışında elektrik kesintileri yaşanıyor.
Akşam saatlerinde Mustafa Kemal mahallesinde Karaağaç bölgesinde zaman zaman şehrin çeşitli bölgelerinde aralıklarla elektrik kesintileri başladı. Kesintilerin neden olduğunu öğrenmek için yetkili aradım. Ama tabi mesai saatleri dışında olduğu için bulmak zor. İtiraf edeyim Tedaş Müdürü Yusuf Coşkun’u aramadım. Rahatsız etmek istemedim.
Ama bu kesintilerin defalarca yaşandığını biliyorum. Trafoların içerisindeki sigortaların da kaldırmadığını biliyorum. Evet, yaz geldi klimalara aşırı yüklenme var diyor yetkili kurumlar. Ne yapacağız, yaz aylarında sıcaktan yanacak mıyız? Elbette klimamı açacam serinlemeye çalışacam. Çocuklarımız hastalarımız, yaşlılarımız, ne yapmalı. Bizlere ‘Aşırı yüklenme var’ diyerek sakinleştirmeye çalışanlara cevabım; Bize akıl vermeyin. Siz işinizi yapın ki, sorunun ne olduğunu ve bu sorunun nasıl ortadan kaldırılacağının derdine düşün! Yoksa malum yaz ayları sinir ve stres dolu aylardır. Bizi elektriksiz bırakmayın.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.