İş adamları takıma sahip çıkmalı

Yeni İskenderunspor ile ilgili dünkü yazımda hem facebook’ta hem de telefondan ciddi yorumlar aldım. Anlaşılan herkesin düşüncesine tercüman olmuşum. Bu da beni fazlasıyla mutlu etti.
Bu aralar İskenderun’da gündem yoğun. Hararetli ve bir o kadar da heyecanlı. Kentin en önemli gündemlerinden biri de Yeni İskenderunspor..
Çünkü herkes buradan bir hareket bekliyor. Sezona hazırlıkları yakında başlıyor. Taraftar heyecanlı. Ne olup bittiğini merak ediyor. Yani kısacası yönetimden bir atak beklentisi var. Oluşacak olan yeni yönetiminde elbette çok güçlü olması lazım. Yani parası olan bu takımın yönetimine girmelidir. Zamanında bunları çok yaşadık. Şimdi bu hataya düşmememiz lazım. Hiç kimse memleket üzerinden şöhret olamaz. Bunu da engelleyecek kişiler kentimizin saygı değer iş adamlarıdır.İş adamları takıma sahip çıkmalı
Eğer iş adamları takıma sahip çıkarsa, kentimizin de yükselişi sağlam olur.
Yazdığım yazılardan dolayı çok olumlu tepkiler alıyorum. Bana gelen maillerde ise Ender Tıraş attığı mailde öyle bir sitem etmiş ki, yenilir yutulur cinsten değil. Haklı..
Çünkü o bu takımın iyiliğini ve kentin çıkarlarını gözetiyor, kendi cebinin çıkarlarını değil..
Yeni İskenderunspor üzerinde birilerinin kirli ellerinin var olduğu söyleniyor. Bu el veya eller kime ait bilinmez. Ama bilinmesi gereken tek şey var, o kirli elleri deşifre etmek.
Bildiğiniz şeyler de varsa paylaşın benimle. Onları da gündeme getirelim. Hiç kimse kapalı kapılar arkasında film çevirmesin. O film karanlıkta konuşulduğu gibi karanlıkta kalacaktır.
Spor ile iç içe olan bir ağabeyim beni aradı. Kendisini de çok severim ve sayarım. Bana yazdığım yazılarla ilgili bir şey sordu ve Can Güven hocanın 3. ligi kaldırıp kaldıramayacağını öğrenmek istedi. Ben de ona cevap veriyorum:
“Bir insana şans verirseniz, o insandan başarı beklersiniz. Amatörden aldığınız futbolculara şans verirseniz milli takıma kadar yükselir ve başarısı devam eder. Ama siz bu takımı amatör kümeden profesyonel lige çıkartmış, imkânsızlıklarla bunu yapmış bir insana şans tanımasanız onun gelişmesini sağlayamasanız. Bu hepimizin yanlışı olmaz mı?”
Elbette ilk başlarda sıkıntı olacaktır, sorun olacaktır bu sıkıntı ve sorunları da aşacak kişiler ve yetkililer vardır. Düşünün bir Samet Hoca’yı ya da Ertuğrul Sağlam’ı “Beşiktaş’ta hocalık yapamaz, takım ağır gelir” dediler ve yolladılar. Ne oldu Ertuğrul hoca, Bursaspor’u Türkiye şampiyonu yaptı. İnsanlara şans vermeden yorum yapmak çok yanlış.
Yeni İskenderunspor kongre hazırlığında..
Yapılacak olan kongrenin ardından yeni yönetim belirlenecek. Kongre en kısa sürede olmalıdır. Çünkü teknik heyette kendini hazırlamalı ve transfer çalışmalarına girişmelidir.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.