Yeni İskenderunspor’da neler oluyor?

Yıllar sonra kente tekrar profesyonel takımı getiren Yeni İskenderunspor şimdi sessiz sedasız bir çalışma içerisinde. Ne olduğunu herkes derinden merak eder durumda. Bizler de bilmiyoruz bu takımın içerisinde neler olduğunu.
Transfer çalışmalarını herkes gibi bizlerde merak ediyoruz. Spor kamuoyu takıma kazandırılacak oyuncuları bekliyor. Gerçi herkes işini yapıyordur mutlaka. Kulüp Başkanı Sedat Uysal, yıllardır bu takımın içerisinde her şeyini ortaya koydu ve kent halkına vermiş o olduğu sözü tuttu. Yani her şeyin en iyisini bilen biri. Şimdi işler ne durumda, ne olacak ben de merak ediyorum. Herkes yavaş yavaş meydana çıkıyor. Birden bire herkes İskenderunspor sevdalısı oldu. Bunu sezinliyorum. Başkan Sedat Uysal’ın işi hiç de kolay değil. Bir yanda kadro çalışmaları diğer yandan 5 Temmuz Stadı’nın kiralanması.. Bunlar kolay işler değil. Bu arada uzun yıllardır takımın başında bulunan teknik heyetin hakkını da inkar etmeyelim. Gerçekten de teknik heyet büyük özverilerde bulundu.
Belki herkes farklı düşünüyor olabilir. Ben düşüncemi söyleyeyim. Ve sorayım, belki cevaplarını alırım.
Yıllardır birçok kişinin uğraşıp da çıkartamadığı bir takımı Can Güven 3. lige çıkarttı.
Bu hocanın hakkını verecekler mi bilinmez ve bu hoca ile yola devam etmede hala tereddütler var mı?
Farz edelim yönetim başka hocaların getirilmesini istiyor.
Bu hoca kim olacak ve maliyeti ne kadar olacak?
Takımda canla başla çalışan futbolcular vardı, bazıları futbolu bırakıyor, bazıları da yaş sınırından dolayı takımda oynayamıyor. Bu durum yönetimi bir hayli zora sokuyor. Ama önemli olan Yeni İskenderunspor’un başarısıdır.
Tabii Yeni İskenderunspor yönetimi farklı bir girişim yaparak maliyeti düşürebilir. Dışarıdan hoca alacaklarına mevcut teknik heyet var.
Can Güven’in yardımcılığına futbola veda eden ve takımı da çok iyi bilen Ender Tıraş’ın getirilmesi gündeme gelebilir ve kaleci antrenörü de zaten var diye düşünüyorum. Can hoca başarısız bir teknik direktör olsa ben de şiddetle karşı çıkarım. Ama baktığımızda 6 sezon boyunca hep başarılı olmuş, takımı grup maçlarına taşıma başarısını göstermiştir. Bu ekibin iyi bir kaç transferle çok iyi işler çıkaracağına inanıyorum.
Bugüne kadar kapalı kapılar arkasında bazen memleket sevdasını çıkarı uğruna harcayan çok insan tanıdım. Biliyorum ve görüyorum. İnşallah bu kez böyle bir hatayla karşılaşmayız ve İskenderun’da birlikteliğin adımını atarız. Kentimizi temsil eden iki takım var. Bu iki takımında yöneticileri artık bazı şeyleri görmezden gelip, başka iller gibi birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz her iki kulübümüze de başarı getireceğini düşünüyorum. Aksi taktirde insanın içinde cinlik varsa, sadece kendimizi kandırırız, başka da bir şey olmaz.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.