Başarı kolay kazanılmadı

Yeni İskenderunspor’un bir yıldır nasıl çalıştığını ve neler yaptığı çok iyi bilen bir gazeteciyim. Bu başarı gerçekten de unutulacak türden değil.
Yıllardır turuncu-mavili renklere hasret kalanlar bu takımın üçüncü lige çıkmasını istiyorlardı. Herkesin bir şeyler yapması gerekiyordu, ama sadece belirli kişiler yaptı yapacağını.
Her şeyden önemlisi sahada mücadele eden futbolcular yaptı gerçekten yapacaklarını..
Çünkü onlar bir inanışın ve direnişin örneğini sergilediler.
Sezon boyunca bir çok futbolcu parasızdı..
Yönetim onlara gerekli parayı vermeye çalışıyordu, ama nereye kadar. İskenderun’da büyüyen ve İskenderunspor’un ne demek olduğunu bilen bu futbolcular, hiçbir zaman paranın peşinde koşmadılar.
Onlar sahada parasız oynadılar, hatta tesislerde aç kaldıkları zamanlar oldu. O zamanlarda da yönetim yetişti futbolcuların sıkıntılarına…
Grup maçları öncesinde onlar hep destek bekledi..
Maalesef kentimizdeki hiç kimse onlara destek çıkmadı..
Son antrenmanlarında AK Parti İskenderun ilçe yöneticileri takımın yanına gitmiş ve baklava ikram ederek onlara moral vermişti. Para olmasa bile moral de lazımdı takıma..
Sonra takım gurup maçlarını oynamak için Malatya yolunu tuttu. Grup maçlarında takımımıza herkes ilgi gösterdi. Çünkü bu takımın bir ismi vardı. Şimdi Yeni İskenderunspor amatör kümede de olabilirdi. Yıllardır bu takım birçok büyük takıma kök söktürdü. Herkes bunun bilincindeydi. Bu sezon takımın toparlanmasında çok önemli faktörler de var. Bunu da göz ardı edemeyiz.
Başta antrenör Can Güven takımı yeniden yarattı. Antrenör Güven, futbolcuların düşüncelerine rehber oldu. Yıllardır Türkiye’nin önemli kulüplerinde futbol oynamış, futbolu bıraktıktan sonra da İskenderunspor için tekrar amatöre dönen büyük kaptan Ender Tıraş’ı da unutmamak lazım..
Takıma hem ağabeylik yaptı, hem de onların sahadaki hocaları oldu..
Bu takım gerçekten çok önemli işler çıkardı..
Dışarıdan baktığınız zaman belki fazla bir şey görülmez.
Ama içinde olan çok iyi bilir neler çekildiğini ve bu tarihin yeniden nasıl yazıldığını..
Malatya’dan başlayıp finallere kadar çıktığı her maçta gol atan Zeyni Özdemir, yükselme grubunun en çok gol atan oyuncusu olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.