İskenderun sporda da atılım yapmalı

Evet..
Nihayet beklenen özlem gerçekleştirildi ve rüya gerçek oldu. Bundan tam 9 yıl önce küme düşürülen İskenderunspor o yıllardan sonra amatör kümede mücadele etti ve bir daha gün yüzüne çıkmadı.
Turuncu mavili renklerin hasretiyle yanıp tutuşan sporseverler yeni kurulan ve turuncu mavi renkleri tekrar canlandıran Yeni İskenderunspor şimdi 3. ligde.
Yeni İskenderunspor’un bu büyük başarısı kentimizdeki pek çok kişiyi sevindirdi, beni daha çok mutlu etti. Çünkü yıllardır sporun en üst seviyede olması gerektiğine inanan birisiyim. Bu konuda da elimden gelen tüm gayreti sarf ediyorum, etmeye de devam edeceğim.
Kentimizin tek temsilcisi elbette Yeni İskenderunspor değil..Bu kentte 2.ligde kentimizi temsil eden İskenderun Demirçelikspor da var. Bunu da kimse görmezden gelemez, gelmemeli..
Yıllardır kişisel çıkar ve menfaatlerden bu kent kaybetmedi mi?
Elbette etti, ama bu gerçeği kimse kabul etmiyor.
Varsın kimse kabul etmesin..
Bilen zaten biliyor..
Herkes hata yapabilir, gelin birlikte bu hataları kapatalım. Bu kentin iki takımının da düşüncesi aynıdır. Her iki takımımızın da düşüncesi kentimizi iyi temsil etmek ve bulundukları yerlerden daha yüksek liglere çıkabilmektir. Bunu birlik olursak yapacağımıza inancım tam.
Eğer ki hala eski tas eski haman düşünceleri yürütürsek, sadece yerimizde sayacağımızı kimse unutmasın..
Bir adım bile ileri gidemeyiz.
Bu kentin ne kadar çok profesyonel takımı olursa sporseverler de o kadar çok takımı destekler ve her hafta maçlara giderler. Ayrıca İskenderun ekonomisi ve esnafı da birazcık nefes alır. Malatya’daki grup maçlarına gittiğimde bölgenin spor tesisi zenginliğini tek çatı altında topladıklarını görmemek mümkün değildi. Grup maçlarının oynandığı yerde harika futbol sahaları mevcuttu.
Malatya’daki maçların ardından Kayseri’ye geçtim ve burada da gördüklerim beni hem heyecanlandırdı, hem de kahretti.
İskenderun sporda da atılım yapmalı
Kayseri’deki tesislerin İskenderun’da bulunmamasına inanın çok üzüldüm.
Kendini akıllı sanan ve spor dalında ‘ben söz sahibiyim’ diyenler gitsin Kayseri’de bir hafta kalsın..
Çünkü Kayseri’de spor tesislerinin zenginliğini ve kalitesini, çim sahalarla, İl Spor Müdürlüğü’nün idari binasını herkes gözüyle görsün. İskenderun’la Kayseri’yi mi kıyaslıyorsun diyebilirsiniz. Evet, kıyaslıyorum..
Çünkü bizim kimseden geri kalır yanımızın olmadığını düşünmüyorum. Oradaki siyasetçiler gibi İskenderun’un da siyasetçiler ve bürokratlar var. Herkes kendi şapkasını önüne koyup düşünürse, İskenderun’a hizmetin ne demek olduğunu gayet iyi görür. İskenderun her şeyin en iyisine layıktır.
Yazılarımın devamı var, takip etmenizi isterim…

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.