Olay bitmiştir..

Dip dalgası vurdu, olay bitmiştir.
Artık CHP’de Kılıçdaroğlu dönemi resmen başlamıştır.
81 il başkanından 77’si Kılıçdaroğlu dedi..
Baykal dönemi bitmiştir..
Bunun üzerine, CHP’nin İskenderun’daki ağır isimleri Kılıçdaroğlu’nun adaylığını gazeteniz GÜNEY’e yorumladı.. Dün yerel gazetelerde bazı haberler vardı..
“Hatay’da CHP ‘Baykal’ diyor” şeklinde manşet çıkanlarla birlikte, Aziz Yazar’ın ‘Baykal’dan yana karar kıldığı bilgileri sütunlara yansımıştı..
Yanılgı bir gün sürdü..
Dün önemli bir hareketlilik oldu İskenderun ve çevresinde..
Hatta, Hatay’da..
Öğrendim ki.. Hatay için ‘Baykal’ diyen CHP İl Başkanı Tiftikçi, İskenderun İlçe Başkanı Nihat Karpuz ve yönetimiyle birlikte ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ dedi..
Okumuş olmalısınız..
Bu listeye, İskenderun’dan Arsuz’a kadar uzanan beldelerin belediye başkanları da girdi.. Karaağaç, Nardüzü, Madenli, Arsuz gibi beldelerin belediye başkanları da, Gandhi Kemal için ‘yanındayız’ mesajı verdi..
Aslında dün meşaleyi İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek yaktı..
Hatırlarsınız.. Yusuf Civelek’in ilk başkanlık günlerinde de benzer ifadeler kullanılmış, onun mütevazi hayatı ‘Gandhi’ye benzetilmişti..
Gerçekten öyle..
Bağıramaz, öfkelenemez, fırça atamaz, posta koyamaz, küfür edemez, bakış atamaz..
Böyledir Yusuf Civelek..
Şimdi aynı Yusuf Civelek, benzer özellikleri barındıran Kemal Kılıçdaroğlu için ‘Türkiye için bir şanstır. Kendilerine destek vermeliyiz’ diyor..
Mesela, CHP Belediye Meclis Üyesi Avukat Bülent Akbay, ‘CHP’de beklenen değişimin ilk adımı atıldı’ ifadesini kullanırken, CHP Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar, Gökhan Durgun’la birlikte, ‘Halkımızın talebine inanıyoruz. Kılıçdaroğlu diyoruz’ demeciyle, bu değişim sürecine inandığını gösterdi.
Peki Kemal Kılıçdaroğlu bu ışığı ne kadar uzun süre yakabilir?
Yolsuzluklar konusunda ve CHP’nin 2009 belediye başkanlığı seçimlerinde İstanbul’da yaşadığı oy patlamasında gösterdiği başarıyı, başka bir siyasi tarz gerektiren genel başkanlık koltuğunda tekrarlayabilir mi? Parti ona destek verir mi? Kısaca, eğer Kurultay’da seçilirse, Kılıçdaroğlu’lu bir CHP’nin AK Parti karşısında şansı ne olur?
Partiyi alıp götürebilir mi?
Yani “başkan” olur da, “lider” olabilir mi?
Özetle..
Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünü kurultayda kesebilirsiniz ama kamuoyu ne olacak, seçmen tabanında ne olacak?
Maalesef, içinde bulunduğumuz günlerin en önemli sorusu budur.
Artık ihtimal veriyoruz, Deniz Baykal tutar da “Kılıçdaroğlu üzerinde yoğun bir uzlaşı olduğunu görüyorum. Kamuoyuna yaptığım açıklamada ifade ettiğim gibi, üzerinde uzlaşılan ismi yani Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum” derse, -ki onu büyütecek tek şey budur- CHP bu dönemden üstelik güçlenerek çıkar.
Bişey daha var.. Anlamakta güçlük çekiyorum..
72 yaşında bir liderin ta başından beri bugüne dek başkanlık yarışında ‘ses’ vermemesi size de ilginç gelmiyor mu? Niye, neden, niçin?
Siyasette yol vermek neden bu kadar zor oluyor?
Neticede şu oldu..
77 il başkanı Baykal için ‘Adaylığını uygun görmüyoruz’ dedi..
Değer miydi?
Baykal mutlu oldu mu şimdi?

Önceki İçerikSporda ihtilal yapıyoruz!
Sonraki İçerikProtokolün bayramı mı?
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.