Sporda ihtilal yapıyoruz!

İDÇspor, ekstra play off öncesi Antalya kampında.. Son maçında Akhisar’ı yenerek, Bank Asya 1. Lig’e hazırlık aşamasında moral depoluyor..
Bence başarılı bir sezon geçirdi, kendisine tanınan bu son şansı iyi kullanıp hedefe kilitleneceğine inanıyorum.
Yeni İskenderunspor ise, 3. Lig yolunda çıktığı grup maçlarında fırtına gibi esti, üçte üç yaptı.. Kaldı iki maç..
Bana sorarsanız.. İskenderunspor, maç kadrosuna yazdığı isim listesine bu kentin gençlerini doldurarak daha şimdiden şampiyonluğu köküne kadar hak etmiştir.
Açıkça itiraf etmeliyim ki, kısıtlı bir bütçeyle İskenderunspor sahalarda harikalar yaratıyor. Kısıtlı bütçe diyorum.. Çünkü, daha ilk maçına çıkmadan önce turuncu mavili ekibin yöneticileri bir akşam vakti, İskenderunlu dostlardan destek turlarına çıktı, iki saatte toplanan yaklaşık 13 bin lirayla Malatya’ya gitmişti..
Yanlış duymadınız.. Budur işte İskenderunspor’un yaşadığı sıkıntı..
Neyse, bu güzel sürecin tadını kaçırmayalım..
Şimdi o inandıkları hedefe iki maç kaldı..
Futbolcular inanılmaz hırslı..
Bu takımın şampiyon olması Türk futbolu için İskenderun adına bir kazançtır.. İnşallah devamı gelir. Bu konuda da özellikle federasyon temsilcilerini kutlarım.
Bazı konularda dik durdukları için.
Bitmedi..
Azimleriyle ve inançlarıyla, İskenderun’a zafer kazandıran bir diğer ekibimiz İskenderun Engelliler Spor Kulübümüz oldu.. Üstelik engelliler haftası dolayısıyla çifte sevinç yaşattılar bu kentin çocuklarına..
Bu öyle büyük bir çoşku ki, final maçında İzmir Bornova Engelliler Takımını 48-40’lık skorla yenerek 1. lige çifte şampiyon olarak çıkmayı başardılar..
İskenderun’a kupayla döndüler.. Eğlendiler, coştular, bizleri de gururlandırdılar..
Bakın.. Türkiye Tekerlekli Basketbol 2. ligi D grubundan sonra Şanlıurfa’daki Play Off grubunda şampiyon olan İskenderun Engelliler Kulübü’nün kasasında para yok.. İmkanı yok.. Olanakları yok..
Ama kocaman yürekleri var..
İnançları var..
İskenderun sevgisi var..
Peki.. Şimdi herkese soruyorum.. Bu takıma, bu kulübe yeterince destek verebiliyor muyuz? Hadi, destek işini geçtim. Takım, kupayla İskenderun’a döndü.. İskenderun’da ‘tık’ yok.. Oysa.. Bugün onların onuruna yemek vermek, onların coşkusuna ortak olmak vardı.. Dilerim, geç kalınmaz..
***
Herşeye rağmen..
Şimdi dönüp geriye baktığımızda.. İDÇspor, 1. Lige doğru biletini ayırttırmış durumda..
Turuncu mavili ekibimiz ise 3. Lig yolunda İskenderun’a en büyük mutluluğu yaşattı/yaşatıyor.. Ve kalan iki maçı da İskenderunspor, bizim için, kendisi için ve en önemlisi İskenderun için oynayacak..
Ben başarılı olacaklarına inanıyorum..

ŞİMDİ ANLADINIZ MI?
İskenderun’un başarısı çırpınmamız boşa değilmiş.. Yazdığımız her satır, bugün karşımıza ‘başarı’ olarak geri dönüyor.. Gerek sporda, gerek iş dünyasında ya da siyaset arenasında.. Farketmiyor..
Pozitif düşünmek bize iyi geliyor..
Zira bu düşünceyle, ‘asayiş’ haberlerinin o kasvetli/ağır havasından kurtulduk..
İskenderun’u olumsuz haberlerin dışında ‘sportif’ güzelliklerle de tanıtacağımızı ispatladık.. Herşey güzel gidiyor.. Allah nazarlardan korusun..
Demem o ki..
Biz bu camiada 40 kişiyiz. Birbirimizi iyi tanırız. Dışarıda kalırsanız bilemezsiniz.
İskenderun çatır çatır başarılı oluyor. Diyorlar ki; “Bu başarıyla ne olur?”
Göreceğiz yakında ne olduğunu.. Bu daha ilk adım..
Gerisi gelecek, sabredin!
Özetle..
Çok tartışmalara rağmen, çok vıdı vıdıya rağmen geçtiğimiz yıllara göre düzgün bir lig oynandık. Düzgün ama korkak hakemler vardı.
Ama sonunda adalet bence doğru tecelli etti.
Ligi alan İskenderun Engelliler Kulübü’nü şampiyonlukta, play offlarda hedefe odaklanan İskenderunspor ile İDÇspor’u da zorlu mücadele yolunda canı gönülden kutlarım.
İtiraf etmeliyim ki, önceki gün gece beni en fazla sevindiren ‘Süper Lig’de bir Anadolu takımının sadece kupa alması olmadı, İskenderun’da ‘azim’le mücadele eden takımlarımız da beni mest etti, mest!

MUSA KURŞUN’A BRAVO!
AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun’a ‘bravo’ dememin ‘siyasi’ bir nedeni yok.. Hepimiz biliyoruz ki, siyaset yapmanın güzel tarafı da insan hizmet etmektir..
Siyaset öyle, muhalefetle kapışmak, gerginlik yaratmak, kutuplaşmak anlamına gelmiyor.. İskenderun adına güzel projler üretip, pozitif düşünmektir bir nevi..
Evet, Musa Kurşun bu aralar yoğun..
Oturmuyor, çalışıyor.. Gençler için fikir üretiyor..
Mesela, Masa Tenisi turnuvası gençler için hoş bir sürprizdi..
Katılanların sayısına bakıyorum da.. Gençlerimiz sporla ilgili bir ‘turnuva’ sözü işittiğinde akın ediyorlarmış meğerse.. Demek ki, kimse ‘siyasi’ bir algı içinde değil..
Bir de Ayna konseri var yakında.. Musa Kurşun bu etkinliği de heyecanla anlatıyor..
Unutmadan.. Yakında, birbirlerine ‘sevgiyle’ bağlı olan.. Yaklaşık 50 yıl kavga etmeden birbirine ‘aşkla’ sevdalanan yaşlı çiftler için de bir etkinlik duyurusu var Musa Kurşun’un..
Daha sayayım mı, sevgili Nihat Karpuz?!

GÜNÜN SÖZÜ
Dünyanın sorunu; akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır..
Bertrand Russel

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.