Vali Lekesiz devrede..

Vali Lekesiz devrede..Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah dün bombayı patlattı, ama İskenderunlu’nun tepkisi de pasif kaldı.. Oysa STK temsilcileri, Dörtyol ve Erzin’in, Osmaniye’ye bağlanması hususunda birşeyler söylemeliydi.. Ama yok..
Tepkisiz bir toplumuz..
Herhalde herşeyi 1 Nisan şakası olarak yorumluyoruz..
Genelde, herşey olup bittikten sonra ses vermeyi severiz..
Aralarında tenzih ettiğim isimler, siyasetçiler var..
Dünkü yazımdan sonra, sabah saatlerinde beni ilk arayan Av. Bülent Akbay oldu..
Meclis Üyesi Akbay:
“ – İlçelerin bağlanması konusunda henüz bir ön çalışma olsa bile, bu konuda dikkatli davranmalıyız.. Birşeyler yapmamız gerekiyor” derken, endişe taşıyordu..
Ardından İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile görüştüm..
Biraz öfkeliydi.. Kollayıcı bir edayla, hemen birkaç telefon görüşmesi yaptığını söyledi. İçlerinden bir tanesi Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ile yaptığı görüşme..
Dedi ki:
“- Sayın Lekesiz’e hassasiyetimizi bildirdim.. Gereği hususunda bir çalışma başlattıklarını söyledi.. Ayrıca, Sayın Osmaniye Valimizin bu talebinde bir art niyet düşünmüyorum. İnanıyorum ki, Sayın Cerrah’ın bu söylemi bir temenni olarak kalacaktır.. Çünkü, Hatay’ın gözardı edileceğini sanmıyorum..”
Başkan Yusuf Civelek her zamanki nazik üslup ve söylemiyle, Celalettin Cerrah’ın bu adımından bir sonuç alamayacağını söylüyor. Sayın Civelek’in, olay daha sıcakken Hatay Valisi’ni araması yerinde bir hareket..
Sonuçta hassas bir davranış refleksi gösteriyor..
Aslında asıl vurgu, ‘Hatay bir bütündür, bölünemez’ ifadesinde yatıyor. Bunu bilen her Hataylı, Dörtyol ve Erzin’in Osmaniye’ye bağlanmayacağına inanıyor..
Ama herşeye rağmen bir endişe hakim insanlarımızda..
Bu tepkiden sonuç çıkaran isimlerden biri de CHP Mecis Üyesi Kamil Turan oldu..
Telefonla arayıp, biraz da dertleştik..
Küçük bir detay için parantez açayım..
Bugünkü, İskenderun Belediye Meclis oturumunda Kamil Turan CHP Grup Başkanvekili sıfatı taşıyacak.. Daha önce de yazmıştım.. Eğer ki, son dakikada bir aksilik olmazsa, organ seçimlerinde encümene ve komisyonlara gelen CHP’li meclis üyelerini yazmıştım. Konuyla ilgili, artık meclis oturumundan sonra bir değerlendirme yapacağız..
Tekrar konumuza girelim.. Kamil Turan’ın öfkesini telefonda hissedebiliyorum..
Köşe yazıma yansıyan ‘bağlanma’ sorununu okur okumaz, Sayın Cerrah’ın söylemine üzüldüğünü söylüyor..
‘- İskenderunlular’dan da bir hareket bekliyorum’ diyerek, tepkisini anlatıyor..
Dahası var..
Bugünkü belediye meclis toplantısında, Erzin ve Dörtyol’un bağlanma konusunu gündeme getireceğini söylüyor..
Olması gereken de bu.
Doğru bir yaklaşım..
Umarım bu konuda, AK Parti’li ve MHP’li meclis üyelerinin de söyleyecekleri birkaç söz, verecekleri birkaç tepki vardır..
Dün onlardan pek ses çıkmadı da..
***
Özetle.. Dörtyol ve Erzin’de, enerji ve demir çelik üzerine yapılan yatırımlar dikkat çekiyor diye, çevreden talepler yağabilir.. Ön çalışmalar başlatılabilir..
Önemli olan bu çağrılara kulak vermek yerine, biz İskenderunlular’ın da benzer taleplerde bulunacak cesarete sahip olmamızdır.
Yanlış mı?
Hani bizim taleplerimiz?!

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.