Güvercin Sevdası !

Güvercin Sevdası !Niyette güneşli bir pazar günü dalış yapmak varken havanın bozması ile tüm planlar altüst oldu ve ne yazıkki haftaiçi dörtgözle beklediğim pazarım suya düştü diye endişelenirken Serdar abim aradı, güvercinlerine bakmaya gideceğini söyledi. Bunu duyan ben hemen bende bende dedim (: zaten oda bendeki hayvan sevgisini bildiğinden davet anlamında aramıştı beni.Güvercin Sevdası !Serdar SARIKAYA, Çatı EMLAK ‘ ın sahibi ve Yılmaz TEZE, Dekorasyoncu … Bu ikisi yıllardır (yıllardır dediğim çocukluklarından bu yana ) güvercin merağı olan insanlar. Bir araya gelip birlikte güvercin beslemeye başlamışlar ki nede olsa ortak hobileri.

Hiç fark ettinizmi bilmem akşam vakitleri saat 17:00 gibi İskenderun semalarında bir sürü kuş uçar .. Bazılarımız onları başı boş kuşlar zannetsede bunların farklı evlerden uçurulan kuşlar olduklarını ve hepsinin bir araya gelerek havada karıştıklarını bilmenizi isterim. Bunun adınada zaten “Karışma” diyorlar.

Nasıl oluyor bilyormusunuz ? Her evden farklı sayılardan güvercinler havaya salınıyor sonra havada karışıyorlar bir müddet uçuyorlar ve işin en can alıcı kısmını anlatıyorum … Bu kuşlar her zaman uçuruldukları sayıda gelmiyorlar (: Kimin kuşu kime giderse artık … Kuş indiği damın olur kuralı var.

Güvercin Sevdası !

Vesselam Yılmaz abiden dinleyelim birde bu işin ayrıntılarını. Öncelikle hergün bu kuşlar en az 1 kere yemlenmek zorundalar. Çalışan bir insan için ne kadar zor bir hobi değilmi ? Bu iş akvaryumdaki balıkları yemlemeye benzemiyor (: Kuşlar evlerinden dışarıya çıkıyorlar, şöyle bir kanatlarını gerip bir iki tur uçup geliyorlar. Sonra mamacıknlarını (Beyaz Darı, Buğday vs vs) yiyiyorlar. Tabi sadece yem de değil bu işin zahmetli kısmı (: Kendi keyfinize göre uçuramıyorsunuz kuşları belirli hava şartları ve zamanları var ve bunların yanındada belirli periyotlarla yağ bağlamamaları adına uçmaları gerekiyor.

Bir ayrıntı daha vereyim. Bu kuşların 1 çiftine 1 araba verildğini belki duymayanınız vardır, İskenderun o kadar değerli kuşlar yok ancak ama yinede en kötüsü 20 TL ye satılıyor kuş pazarlarında. Yani üstün matematiğimi kullanarak bir hesap yapıyorum, her akşam havada 2000 e yakın kuş uçurulduğunu varsayarsak 2000*20 (En kötü ihtimalle) 40.000 TL her akşam saat 5 te İskenderun semalarında uçuyor ve hiç birisinin geri dönme garantisi yok (:

Serdar ve Yılmaz abilerimin yuvasında 50 kadar kuş var.Bir kaç kuş cinsi belirteyim hemen : Kırmızı Mürsevet , Kara Mürsevet , Kırmızı Nakışlı , İstanbullu Kuk Kuyruk , Zeytinli , Keşmir Posta ..Güvercin Sevdası !

Abilerimiz yuvasıı gördükten sonra eski günlerim geliyor aklıma (: zamanında benimde kuşlarım vardı. Bendeki kuşlar Adanalı cinsiydi bir uçarlardı gökyüzünde kaybolurlardı (. onları aşşağıya indirmek için dişilerini yuvadan çıkartıp gerekiyordu (buna parlak göstermek deniliyor). Bir meteor gibi kanatları kapalı bir pozisyonda gökten düşen taşların 1 metre kala fren yaptıgını düşünün işte o şekilde inerlerdi ve ben her seferidne aha şimdi parçalandılar derdim (:

Neyse geçmişte kaldı bunlar, arada sırada başka arkadaşlarım güvercinlerinede bakmaya gidiyorum (: Ali var mesela belende ( Belan (: ), onunda güzel kuşları var. Aslında onun yanına gitmeyi daha çok seviyorum çünkü annesi çok güzel sac böreği yapıp yediriyor bize (:

Hayati SONAY

Önceki İçerikErzin ve Dörtyol, Osmaniye’ye bağlanır mı?
Sonraki İçerikVali Lekesiz devrede..
1983 iskenderun doğumlu. NEU CIS (Bilgisayar Enformatik) mezunu. Sonay İnteraktif Medya'nın kurucusu. İskenderunhaber.com'un yaratıcısı. Web tasarım, fotoğraf ve video çekim işlerinde iyidir. Sosyal Medya uzmanı. Hatay'ın en büyük sosyal medya kanallarının admini. Sistem analisti ( Aslında bilişim alanında sistem analisti ama bu siteyle uğraşa uğraşa her türlü sistemin analisti oldu (: ) Birçok firmanın webmaster'ı ( internet sitesini yapan kişi ) ve sosyal medya danışmanı. Ve daha neler neler (: