SÖZ SIRASI MUHALEFETTE

Söz sırası muhalefette:

“Atık su projesinin aslına sadık kalınsın”

Denizciler Beldesi’ne bir hareket geldi.. Atık Su Arıtma Tesisi’yle ilgili mecliste alınan karara değinirken, muhalefeti eleştirmiş, sebeplerini sorgulamıştım..
Dün, Denizciler Belediye Meclis üyelerinden MHP’li Ali Zorba, İsmail İşler ile DP’li Mikail Bakır’ın kaleme aldığı imzalı bir bülten elime geçti.
Cevap hakkının gereği olarak ‘hay hay’ dedim..
Biraz sohbet ettik, ardından konuya girdik..
Dediler ki, ‘Biz Belediyenin çalışmalarına karşı değiliz. Denizciler’in menfaatini gerektiren her projeyi de destekleriz.”
Bülteni bir çırpıda okudum.. İşte detaylar:
* Beldemiz 06.06.2003 yılına kadar civar beldeler içerisinde içme ve kullanma suyunu en yüksek fiyattan kullanmıştır. Bunun nedeni, içme suyumuzun kuyulardan temin edilmesi, kuyuların dalgıç pompa ile çalışması ve dalgıç pompaların elektrik giderlerinin yüksek olması ve bunların çalışması sırasında elektrik panolarında oluşan arızaların giderilmesi nedeniyle yapılan masrafların fazlalığıdır. Bu konudaki duyarlılığımız sürüyor..
* Sizin yazınızda bahsettiğiniz gibi bizler arıtma tesisi yapılmasına karşı değiliz, bilakis bir an önce başlanıp bitirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
* Bizim karşı çıktığımız husus, kanalizasyon ve atık su projesinin aslına sadık kalınmamasıdır.
* 15.11.2001 tarihinde İller Bankası Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığınca tasdik edilmiş projede, arıtma tesisi yeri olarak beldemezin kotu en düşük olan Çamlık Mahallesi Akarca yolu kavşağının olduğu bölge seçilmiştir. Şimdi ise Sayın Belediye Başkanı seçilen yerin bir kısmının kendi yandaşlarına ait olması nedeniyle atık suyu o bölgede bir havuza toplayıp, terfi sistemiyle Bekbele beldesi Gediksaray Mahallesi’nde tespit edilen yere pompayla aktarmak istemektedir.
* Böyle bir tesis beldemize çok büyük maddi külfetler getirecektir. Havuz iç birden fazla pompa kurulması gerekmekte olup, bu pompalar ki yüksek maliyette teknolojik sistemlerdir.
* Ayrıca bu pompaların daimi çalışmasını mümkün kılacak şekilde yine yüksek güçte bir jeneratör grubu kurulması da zorunludur. Bahsettiğimiz bu sistemlerin maliyeti belediyemizin kaldıramayacağı kadar fazladır.
* Belediye kendisine yansıyan bu maliyeti, dolayısıyla belde halkına yansıtacak, örneğin Bekbele beldesi halkı atık su ücreti olarak 100 TL., Denizciler beldesi halkı 200-300 TL. Gibi bir rakam ödemek zorunda kalabilecektir.
* Bizler Denizciler halkının oyları ile seçilmiş meclis üyeleri olarak hem belediyenin hem de halkın lehine olacak icraatlarda bulunmak zorundayız. Belediye başkanın emri altında kararlara imza atmak zorunda bırakılan personel değiliz.
* Biz, belediye meclis toplantılarında halkın lehine gördüğümüz hususlarda kabul oyu kullanarak kararlara imza atmışsızdır. Bu yanlışı durdurmak için konuyu yetkili idari ve adli makamlara da taşıyacağımız bilinmelidir.
* Denizciler Belediye Meclis üyeleri olarak bizler, bu beldede; ailesi, akrabalarıyla ikamet eden insanlarız. Denizciler’e sunulacak güzel bir gelecek, aynı zamanda bizlere ve çocuklarımıza sunulacak güzel bir gelecektir. Ve böyle bir geleceğe marşı gelmemizde herhalde mümkün değildir.
Evet, Belediye Meclisi’nde muhalefetin atık suyu arıtma tesisiyle ilgili yorum ve gerekçeleri bunlar..
Birkaç söz de ben söylemek istiyorum..
Arkadaşlar, Denizciler Belediye Meclisi halkın meclisidir.
Lafım tüm meclis üyelerine..
Tesis ile ilgili soru işaretleri varsa, halkla paylaşın, oluru için fikrine başvurun..
Lütfen olaya bu gözle bakınız.
‘Evet’ veya ‘red’ kararı alırken acaba bu mantık anlayışınızın Denizciler’i nereye götüreceğini hiç düşündünüz mü?

BRAVO BİLAL’E..
Bilal Göregen görme engelli bir gencimiz..
Azmiyle..
Hazır cevaplarıyla..
Duruşuyla.. Ve yüzündeki gülümsemeyle hepimizin gönlüne taht kurdu..
‘Yetenek Sizsiniz’ programında Dörtyol’umuzu efendiğiyle, örnek teşkil edecek boyutta temsil etti..
Ancak Bilal Göregen\’in bir kaç özelliği var. Vurmalı çalgılarla ve ağzıyla kendine özgü bir müzik ikonu yaratmış. Bilal Göregen şu an internette en çok izlenen videolarda başı çekiyor. Özellikle, ‘Yeşil başlı govel ördek’ ve ‘Sevdiğim kız bana Abi deyince’ isimli söylediği şarkı..
Bir İskenderunlu olarak Bilal Göregen’i kutluyorum..
‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ programının 7 Şubat’ta ilk yarı finaliyle göz doldurdu.
Show Tv ekranlarında, 12 yarışmacı arasında finale yükseldi..
O gün, Bilal için SMS atanlardan biriydim..
Her SMS’nin hakkını verdi..
Yolun açık olsun Bilal.. Müthişsin..

Önceki İçerikBEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLSAM..
Sonraki İçerikKÖYLERİMİZDE İŞLER YOLUNDA
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.