SAHİP ÇIKIN !

İskenderun Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü’nün, Mersin’e taşınacağı iddiası ciddi bir sorun olarak, iş dünyasında büyük bir etki yarattı. Daha birkaç gün önce Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Adana’ya bağlanacağı haberlerinin şaşkınlığını yaşarken, peşpeşe oluşan yaraların tedavisi için çok acilen ilk yardım müdahelesi gerekiyor. Biz Türk toplumu olarak, henüz türban konseptini aşamadığımızdan, genel kültürümüz ‘memleketimizden kopartılan değerlerimize’ pek de aşikar değildir. Ensemize yediğimiz her tokadın ardından bağrımızdan birşeylerin dökülmesi normaldir.
Bir kolay, bir de zor olmak üzere iki seçeneğimiz var..
Ya kurumlarımıza sahip çıktığımızı göstermek açısından zorlu virajdan geçip mücadele vereceğiz ya da kolay seçeneğe razı olacağız ve olup bitenlere seyirci kalacağız..
Gerek Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı ile gerekse İskenderun Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü’nün kuruluş felsefesini iyi anlarsek, değerini de anlamaya başlarız..
Farkındayım.. Antakya bu konuda daha şanslı.. Karşılaştırmayı yıllardır yapıyorum..
Antakya halkı politikacısıyla, yazarıyla, çizeriyle, sokaktaki vatandaşıyla sorumluları yerden yere vuruyor. Bizde ise toplum, sessizlik içinde olup biteni izlemekle yetiniyor..
Daha düşündürücü olan da şu:
– İskenderun’a, bölgemize, geleceğimize sahip çıkmayı bilmiyoruz!”
Bu seferde çıkıp, “Uyuyor muyuz?” diye soralım mı, yoksa bir tepki kıvılcımı bekleyelim mi?
Bilesiniz ki, vakit çok geç artık!

İskenderun Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü’nün, Mersin’e taşınacağı iddiası ciddi bir sorun olarak, iş dünyasında büyük bir etki yarattı. Daha birkaç gün önce Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Adana’ya bağlanacağı haberlerinin şaşkınlığını yaşarken, peşpeşe oluşan yaraların tedavisi için çok acilen ilk yardım müdahelesi gerekiyor. Biz Türk toplumu olarak, henüz türban konseptini aşamadığımızdan, genel kültürümüz ‘memleketimizden kopartılan değerlerimize’ pek de aşikar değildir. Ensemize yediğimiz her tokadın ardından bağrımızdan birşeylerin dökülmesi normaldir. Bir kolay, bir de zor olmak üzere iki seçeneğimiz var..Ya kurumlarımıza sahip çıktığımızı göstermek açısından zorlu virajdan geçip mücadele vereceğiz ya da kolay seçeneğe razı olacağız ve olup bitenlere seyirci kalacağız..Gerek Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı ile gerekse İskenderun Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü’nün kuruluş felsefesini iyi anlarsek, değerini de anlamaya başlarız..Farkındayım.. Antakya bu konuda daha şanslı.. Karşılaştırmayı yıllardır yapıyorum..Antakya halkı politikacısıyla, yazarıyla, çizeriyle, sokaktaki vatandaşıyla sorumluları yerden yere vuruyor. Bizde ise toplum, sessizlik içinde olup biteni izlemekle yetiniyor..Daha düşündürücü olan da şu:- İskenderun’a, bölgemize, geleceğimize sahip çıkmayı bilmiyoruz!”Bu seferde çıkıp, “Uyuyor muyuz?” diye soralım mı, yoksa bir tepki kıvılcımı bekleyelim mi?Bilesiniz ki, vakit çok geç artık!

Önceki İçerikTEHLİKELİ GİDİŞAT!
Sonraki İçerikARTIK İŞ YAPALIM!
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.