NANKÖR İNSAN

“Nankör insan, kendi fiyatını bilen,
hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir”
Bir sustum, iki sustum.. Ama öylesine bayağı, öylesine basiretsiz bir kişiliğin tavrını görmezden gelmek de, bana ters..
İşadamları arasında nifak tohumları serpiştirme fikriyle, güya parasal anlamda rahatlığa erişme mantalitesi güdebilecek tek bir insan var bu memlekette.
O da güya tarafsız, bağımsız, özgürlük tıngırtılarıyla, ses getirmeye çalışıyor..
İsmini yazarak, siz değerli okuyucularımın neşesini ve mutluluğunu gölgelemek istemem..
Biliyorum ki, bu durum yazıyı yerleştirdiğim sütunları kirletecektir..
O yüzden, “İnsanlık” duygularıyla ilgili bilmenizi istediğim bir takım gerçekler var..
Şöyle ki:
* Toplum karşısına çıkıp, ‘Allah hak yemeyi nasip etmesin’ diyeceksin, bankmatik gibi gördüğün işadamlarından tehdit, şantajla haraç istemeye kalkacaksın..
* Yeri geldiğinde ‘Allah boğazımdan haram lokma geçirmeyi nasip etmesin’ diyeceksin, arkadaş bile görmekten utandığın insanları görmezden gelip, işadamlarının bulunduğu mekanları tercih edeceksin..
* Bitmez tükenmez yalanlarınla, üç-beş varyemezi etrafında toplayacaksın, ‘Haram para, kefenim olsun’ palavralarınla güya meslek koruyuculuğuna soyunacaksın..
* Aracına haciz gelecek, ama sen bozuntuya vermeyip, günü kurtarmak için kalın enselilerle ahbap olacaksın,,
* Nedense hiç bitmeyen borçlarından kurtulmak için sağa, sola yalvaracaksın, timsah gözyaşları arasında ağlayıp, sızlayacaksın, sonra sana randevu vermeyenleri, illetinden kurtulmaya çalışanları ‘kötü’ diye anacaksın..
Oh ne güzel..
Dedikodu yapanların hangi sıfatlarla çağrıldığını biliyoruz..
Ama aklımın almadığı, basmadığı olay şu..
Hangi meslek grubu, dedikodudan pirim yaptığını sanan kişiliksizlerin, haysiyetsizlerin ‘pazarlanan’ ruhlarına yarar sağlar..
Nasıl bir insandır ki bu, kendisiyle görüşmek istemeyenleri hedef potasına katarak, intikam şerbetiyle beslenebilsin..
Cebe girecek kaç kuruş, insanlıktan çıkmış kişiliksizlere itibar katar..
İnsanların ahını, acısını alarak, borç kapatabileceğini sanan kaç zavallı, haram lokmalardan bir ‘sevap’ listesi hazırlayabilir..
Ben söyleyim..
Attığı her ‘ha, ha, haaaayyyy’ kahkahasından bir bedel araklamaya çalışan, ucuz kahramanlıklar peşinde olan bir megolamandır bu..
“Biz birbirimizi biliriz!” gafletleriyle onurunu, iki paralık edecek kadar alçalan bu isme söyleyeceğim son söz şudur:
“Nankör insan, kendi fiyatını bilen, hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir.”

“Nankör insan, kendi fiyatını bilen, hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir”Bir sustum, iki sustum.. Ama öylesine bayağı, öylesine basiretsiz bir kişiliğin tavrını görmezden gelmek de, bana ters..İşadamları arasında nifak tohumları serpiştirme fikriyle, güya parasal anlamda rahatlığa erişme mantalitesi güdebilecek tek bir insan var bu memlekette. O da güya tarafsız, bağımsız, özgürlük tıngırtılarıyla, ses getirmeye çalışıyor..İsmini yazarak, siz değerli okuyucularımın neşesini ve mutluluğunu gölgelemek istemem.. Biliyorum ki, bu durum yazıyı yerleştirdiğim sütunları kirletecektir..O yüzden, “İnsanlık” duygularıyla ilgili bilmenizi istediğim bir takım gerçekler var..Şöyle ki:* Toplum karşısına çıkıp, ‘Allah hak yemeyi nasip etmesin’ diyeceksin, bankmatik gibi gördüğün işadamlarından tehdit, şantajla haraç istemeye kalkacaksın..* Yeri geldiğinde ‘Allah boğazımdan haram lokma geçirmeyi nasip etmesin’ diyeceksin, arkadaş bile görmekten utandığın insanları görmezden gelip, işadamlarının bulunduğu mekanları tercih edeceksin..* Bitmez tükenmez yalanlarınla, üç-beş varyemezi etrafında toplayacaksın, ‘Haram para, kefenim olsun’ palavralarınla güya meslek koruyuculuğuna soyunacaksın..* Aracına haciz gelecek, ama sen bozuntuya vermeyip, günü kurtarmak için kalın enselilerle ahbap olacaksın,,* Nedense hiç bitmeyen borçlarından kurtulmak için sağa, sola yalvaracaksın, timsah gözyaşları arasında ağlayıp, sızlayacaksın, sonra sana randevu vermeyenleri, illetinden kurtulmaya çalışanları ‘kötü’ diye anacaksın..Oh ne güzel..Dedikodu yapanların hangi sıfatlarla çağrıldığını biliyoruz.. Ama aklımın almadığı, basmadığı olay şu.. Hangi meslek grubu, dedikodudan pirim yaptığını sanan kişiliksizlerin, haysiyetsizlerin ‘pazarlanan’ ruhlarına yarar sağlar..Nasıl bir insandır ki bu, kendisiyle görüşmek istemeyenleri hedef potasına katarak, intikam şerbetiyle beslenebilsin..Cebe girecek kaç kuruş, insanlıktan çıkmış kişiliksizlere itibar katar..İnsanların ahını, acısını alarak, borç kapatabileceğini sanan kaç zavallı, haram lokmalardan bir ‘sevap’ listesi hazırlayabilir..Ben söyleyim..Attığı her ‘ha, ha, haaaayyyy’ kahkahasından bir bedel araklamaya çalışan, ucuz kahramanlıklar peşinde olan bir megolamandır bu..“Biz birbirimizi biliriz!” gafletleriyle onurunu, iki paralık edecek kadar alçalan bu isme söyleyeceğim son söz şudur:“Nankör insan, kendi fiyatını bilen, hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir.”

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.