ELEŞTİRİLERİM SAYIN KURŞUN’A DEĞİL, AKP’NİN GENEL SİYASİ ANLAYIŞIYLA ALAKALIDIR

“Eleştirilerim Sayın Kurşun’a değil,
AKP’nin  genel siyasi anlayışıyla alakalıdır”

Siyaset Akademisi üzerine tartışmalar sürerken, bu süreçte Türkiye Partisi ile Hak ve Eşitlik Partisi’nin yaklaşımlarına vurgu yapmıştım. Gerçi yazımın yayınlandığı gün, MHP İçe Başkanı İbrahim Gül’ün de, ‘taklit bir sistem’ açıklaması geldi.
Ekim 2009 yılında açılan ‘MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nun Türk siyasetinde bir ilk olduğunu savunan Gül, “MHP ilçe başkanı olarak ve Hatay’dan birçok arkadaşımla katıldığım “Siyaset ve Liderlik Okulunda” bir süre ders almış bir ilçe başkanı olarak, AKP İskenderun İlçe başkanının AKP “Siyaset Akademisi” olarak adlandırdığı taklit edilmiş bir sisteme İskenderun ilçesinde siyaset yapan ilçe başkanlarını davet etmesi yakışıksız bir yaklaşımdır” diye konuştu..
Tartışmalar böyleyken, aynı gün HEPAR İlçe Başkanı Melih Erozan’ın yazıma yönelik cevabı geldi.. Gayet kibar ve akıcı bir dille eleştirilerime yanıt vermiş..
Sevgili Melih Erozan’ın siyasi yaklaşımı ve duruşu hakkında daha önceleri de bir yazı kaleme almıştım.. Güncel çalışmalarından ötürü kendisini takdir ederim..
Yazısında, şahsımla ilgili paylaştığı sözler için de ayrıca teşekkür ederim..
Yorumumu yazının sonuna bırakıyor, aynen aktarıyorum:
“ Sevgili Yılmaz Akpınar..
Öncelikle yazılarınızı her gün internet sitenizde ve gazeteniz Güney’de takip eden en sıkı okuyucularınızdan biri olduğumu ve İskenderun yerel basınını en ince detayına kadar takip ettiğimi ve sizin köşe yazarlığı, gazetecilik ve fikir adamlığı konusunda inkar edilemeyecek bir üstünlük sağladığınızı ve bu sebeple de şahsıma ve nezdimde partime yapacağınız eleştri ve takdirleri önemle dikkate aldığımı tüm samimi dugularımla belirtmek isterim.
AKP’nin siyaset okulu açma ve demokrasi, uluslararası ilişkiler, ekonomi dallarında ders verme faaliyeti ile ilgili eleştirime binaen köşenizde partimize yönelik eleştrilerinizi saygı ile karşılıyorum. Ancak tarafınızdan yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm bir konuya açıklık getirmek isterim..belki de ben kendimi yanlış da ifade etmiş olablirim. Yazınızda ”Yalnız, bu aralar hedefte AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun var. Siyaset okulunu İskenderun’a getirir getirmez Türkiye Partisi ve  Hepar’ın eleştri oklarına hedef oldu” cümlenizdeki, “hedefte Ak Parti ilçe başkanı Musa Kurşun var” fikrinize katılmadığımı belirtmek isterim.
Bildiğiniz üzere AKP ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde siyaset okulu açma faaliyetine girişmiş ve bende bu branşlarda karnesi sıfır olan bir kurumun ders vermeye kalkışmasını ” kelin ilacı olsa başına sürer ” ata sözümüzle eleştirmiştim.
Sayın Kurşun partisinin ilçe başkanı olması dolayısıyla doğal olarak kendisine verilen görevi yapacak ve partisinin çalışmalarını ilçesine yansıtacaktır.
Konuyla ilgili eleştirilerimin yada sizin deyişinizle hedeftekinin sayın Kurşun olmadığını AKP’nin  genel siyasi anlayışıyla alakalı olduğunu belirtir, Sayın Nevzat Barak’ın da Sayın Musa Kurşun’u cehaletle tanımlamasını asla onaylamadığımı, siyasi parti ilçe başkanlarının bir rakip olmasına rağmen toplumsal ve siyasal etik düzeyinde birbirlerini eleştirmeleri en doğru olanıdır diye düşünmekte, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şahsımın ve partimin bu konsepte ilerleyeceğini belirtmek isterim.
Saygılarımı sunar, başarılarınızın devamını dilerim.”
HEPAR İlçe Başkanı Melih Erozan’ın beyanatındaki gibi vurguyu ‘tekilleştirmiş’ olabilirim. Ama neticede yazdıklarım genel bir ifadeyi tanımlıyordu..
Neyse ki, Sevgili Melih aslında ilçe başkanları bazında ‘eleştiri’ sınırlarını, toplumsal ve siyasal etik düzeyinde olması gerektiği fikrini benimsiyor ve bu bakış açısını önemsiyorum..

NOT: Sevgili Melih Erozan.. Çay teklifiniz için teşekkür ederim.. Mutlaka geleceğim.. Hem sohbet, hem siyaset konuşuruz.. Evet, aradan iki mevsim geçti ama telefonlaşmak için mevsimin bir önemi yok, öyle değil mi?

BRAVO İBRAHİM YARAN’A..
Gültepe’yi besleyen su deposunu gündeme taşıdığı için AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yaran’a teşekkür ediyorum.. Öğrendik ki, bu kaynak suyu yıllarca boşa akıyor.. Yüreğimiz sızladı.. Bugüne kadar bu suyu tutabilseydik, koca bir göl oluşurdu.. Henüz geç kalmış değiliz. Yalnız, birşey daha öğrendik.. Gözü Suçıkağı’nda olan bu kaynak suyunu 1928’de bölgeye taşıyan Fransızlar olmuş, iyi mi.. Peki ne yapmalıyız?
İbrahim Yaran’ın da dediği gibi tüm olanakları seferber edip, değerlendirmeliyiz..
Neden olmasın.. Bence, İskenderun Belediyesi bir an önce bu ısrafın önüne geçip, gereken tüm tedbirleri almalıdır..

KILÇIK NEDEN ÇALIŞMIYOR?
İskenderun’a bir balık lokantası düşünüyoruz.. Ama yanıbaşımızdaki Kılçık Restaurant’ı işletmek için birşeyler yapmıyoruz.. Nedendir bilinmez.. Birkaç yıldır Kılçık Restaurant bomboş bir şekilde duruyor.. İhalesinin neden yapılmadığını bilmiyorum.. Oysa, ahşap yapısıyla görsel bir güzelliğe sahip bu binanın neden kullanılmadığını İskenderun Belediyesi açıklaması gerekiyor.. Yanlış mı?

DEPREM YAĞMURU
Elazığ, Kütahya, Maraş, Adana ve Hatay.. Üst üste depremlerle sarsıldık.. Dün, İskenderun’da ilk gündem depremdi.. Peki yeterince tedbir alınabiliyor mu? Hayır..
Yanlış duymadınız.. Yapı denetim firmaları var ama belediyenin kendi denetim mekanizması zayıf işliyor.. Allah korusun ama, deprem konusunda yeterince bilinçlenmiş değiliz.. Uzmanlar uyarıyor.. Diyorlar ki:
– Hatay’da her an 7 ve üzeri deprem olabilir..
O halde, önümüzdeki süreçte depremler konusunda imar denetim yapısını etraflıca ele almalıyız. Yoksa yarın geç olabilir..

KADINLAR GÜNÜ..
Belediye meclisindeyiz.. Kadınlar günü dolayısıyla konuşmalar yapılıyor. CHP’Lİ Başkan Yusuf Civelek, salondaki tek kadın meclis üyesini kutluyor..
O da Ak Parti’li.. Canan Kahraman..
Peki CHP’da kaç kadın Meclis Üyesi var? Sıfır..
DP’de sıfır, MHP’de sıfır..
Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun!

Önceki İçerikDENİZCİLER’İ GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR!
Sonraki İçerikHAYAT KISA, BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ, YAPMALISINIZ!
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.