DENİZCİLER

İŞTE BANKO İSİMLER!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylık yarışları da kızışmaya başladı. AK Parti’nin iktidar olduğu Denizciler, Azganlık ve Bekbele belediyeleri, genel merkezin yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında yüzde 80’leri bulan ‘güvenoyu’ aldıkları gözlemlendi.
AK Parti beldelerde bir adım önde.. Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir ve Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili’nin kanalizasyon altyapısı başta olmak üzere, yol, su, sosyal ve kültürel alanlarda gösterdikleri çaba, belde insanın önemli bir kesiminde takdir topluyor.  Beldelerde yapılan anketler, ‘Belediye başkanlarımızdan memnunuz” sonucunu ortaya koyuor.

ESABİL SOYDAN KAZANIR
İşte gözlem ve anketlerdeki son durum:
Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan’ın beldede ciddi bir oyu var ve bu oyun ihmal edilemeyecek bir bölümü Başkan Esabil Soydan’ın kişiliğiyle yakından ilgili. Yapılan kamuoyu yoklamaları Esabil Soydan ismini, partinin bir adım önüne taşıyor.
Anketlere yansıyan çarpıcı bir başlık daha..
– Belde halkının büyük bir çoğunluğu “Aday kim, hangi partiden olursa olsun, Denizciler’de başkanımız Esabil Soydan kazanır” şeklinde görüş belirtiyor.
Bu cevabın anlamı şu..
ANAP’tan Sedat Bakır sonrası koltuğu devralan Esabil Soydan, kimseyi rencide etmeden, açık vermeden, adını yolsuzluklara bulaştırmadan görev süresini dolduruyor. Belde halkı, yapılan hizmetlerden memnun kalmakla birlikte, geleceğe dair atılacak her adımda Esabil Soydan’ın imzasını arıyor ve performansından memnunlar..

GENÇLİK KENTİ
Denizciler’de ‘Esabil Soydan’ ismine olan bağlılık daha çok kente kazandırdığı sosyal değişimle ilgili.. İşte anketlere yansıyan çarpıcı bir yorum:
“Beş yıl öncesine kadar Denizciler, dış gelişmelere kapalı bir kentti. Ama günümüzde dünyayla entegre halindeyiz. Denizciler eğitim kampüsüne dönüştü. Sosyal yaşamında önemli değişimleri de beraberinde getirdi. Dünün Denizciler’i artık bugünün ‘gençlik kenti’ne dönüşüverdi.”

DENİZCİLER ALTYAPIYLA TANIŞTI
Seçimi kazandığından bu güne kadar kentte yaptığı başarılı çalışmalar ile göz dolduran Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan’ın alkış alan en önemli hizmetlerin başında altyapı yer alıyor.
Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, yıllardır hayal edilen proje için ‘ilk kepçeyi vuran başkan’ olarak anılıyor. Sabır ve cesaret isteyen bu projenin zorluğuna aldırmaksızın, gerçekleşmesi için büyük gayret sarfeden Başkan Soydan’ın bu etkin hamlesi halen konuşuluyor.

HAKLA İÇ İÇE..
Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan’ın, beldeye pozitif bakış açısı, halk arasında olumlu bir etkiye neden oluyor. Belde ve köylerdeki tüm programlara katılan ve Denizciler’i adım adım dolaşan Başkan Esabil Soydan, gece-gündüz ziyaretlerini sürdürüyor, vatandaşlarla sohbet edip, dert ve sorunlarını dinliyor. Soydan, gerçek anlamda “Halktan biri” olmaya özen gösteriyor ve her gittiği yerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve sevgi gösterileri ile karşılanıyor.

AZGANLIK’TA HERŞEY YOLUNDA
Adı son zamanlarda İskenderun Belediye Başkanlığı adaylığında geçen Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, kendi beldesinde en çok sevilen isim. Kente önemli hizmetler getiren Başkan Demir, Azganlık’ın çehresini değiştirdi. Azganlık Beldesi’nde yapılan anketler, Mart 2009 yerel seçimlerinde başkanlık rotası daha şimdiden Halil Demir’i gösteriyor.

BEKBELE BİLGİLİ’YLE DEVAM..
Bekbele halkı, başkanları Bestami Bilgili’den memnun. Kanalizasyon altyapısı, Bekbele’nin en önemli hizmetleri arasında gösteriliyor. Sempatik ve içten yaklaşımıyla sık sık gündeme gelen Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, çoğu belediyenin habersiz olduğu devletin ‘teşvik’ uygulamasını beldenin yatırımlarına dönüştürmekle tanınıyor. Yapılan kamuoyu yoklamalarında, Bekbele için ‘en güçlü isim’ olarak adı geçiyor.

Resim: Denizciler Belediye Bk. Esabil Soydan – Azganlık Halil Demir – Bekbele Bestami Bilgili..

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.