Örgü At Kuyruğu Modelleri

Örgü saçlar hiçbir zaman demode olmaz. Günlük kullanım açısından şık olabileceği gibi özel günlerde de tercih edilir.

Kır düğünü gibi bir hayaliniz varsa Helenistik saç örgülerini sizlere tavsiye edebiliriz. Papatyalarla, kır çiçekleriyle bezenmiş bir saçta bu tarz örgü oldukça göz alıcı olur. Taç şeklinde örgüler en çok kullanılan modeller.

Günlük dışarıya çıkarken de örgüyü kullanabilirsiniz. Saçlarınız hacimli ve gür ise ayrıca bir işleme gerek duymadan tepeden sıkı atkuyruğu toplayıp örebilirsiniz. Minik tokalarla örgüyü detaylandırabilirsiniz. Daha salaş görünümlü isterseniz kuyruğu topladıktan sonra yanlardan ve aşağıdan parmaklarınızla bollaştırın, dağınık bir görünüm verin. Sonrasında örün.

Saçlarınız hacimli değilse önce krepe uygulayın saça ve bu kısmı spreyleyin. İsteğe göre saçı sıkı veya bol toplayıp örgü yapın.

Balıksırtı dediğimiz model saçta oldukça muntazam duruyor. Önlerden 2 tane örüp tepenizde birleştirip atkuyruğu yapın. Saçın tamamının örgü olmasını isterseniz kuyruk kısmını da örün. Kullanacağız yere göre sıkı veya daha dağınık yapabilirsiniz.

Önden arkaya doğru sadece bir tarafından örüp o şekilde de toplayabilirsiniz. Bir tutam saçı tokanın etrafında dolaştırıp tokanın görünmesini engelleyebilirsiniz.

Tepeden toplamak yerine ensede toplayıp saçı düz veya balıksırtı şeklinde örebilirsiniz. Yanlardan yüze doğru ince saçlar bırakabilirsiniz. Saça önce maşa uygulayıp sonra ördüğünüzde de çok estetik olur. İnce tutamlarla yapabileceğiniz kılçık örgü oldukça zarif oluyor. Atkuyruğu toplayıp devamında kılçık örebileceğiniz gibi; üst kısmı balıksırtı olan örgünün devamını da kılçık şeklinde örebilirsiniz.