Böylesi ne duyuldu, ne de görüldü

Böylesi ne duyuldu, ne de görüldüİskenderun’da ameliyata alınan hastadan bir yumurta büyüklüğünde, 8 ila 10 arasında da küçük safra kesesi taşı çıkartıldı. 45 dakika süren kapalı ameliyat ile aynı zamanda hastadan böbreğinde bulunan kist de alındı.
İskenderun Gelişim Hastanesi’nde muayene edilen ve uzun süredir rahatsız olduğu belirlenen hastanın üzerinde yapılan tetkiklerinde yumurta büyüklüğünde ve çeşitli çaplarda safra taşı olduğu böbreğinde de kist bulunduğu tespit edildi.
Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Kenan Yüce ile birlikte Üroloji uzmanı Operatör Doktor Okan Uysal ve ekibiyle birlikte hasta Laparoskopi sistemi ile kapalı ameliyata alındı.
Yaklaşık 45 dakika süren ameliyatta yumurta büyüklüğünde bir adet, düğme büyüklüğünde de çeşitli ebatlarda safra taşı çıkardıklarını ifade eden Operatör Doktor Kenan Yüce, “Kapalı yöntemle yaptığımız bu ameliyatta görüldüğü gibi yumurta büyüklüğünde kocaman dev bir taş çıkardık. Beş santimetre çapında yumurta büyüklüğünde, beraberinde de küçük de olsa çeşitli çaplarda taşlar çıkartıldı. Zaman zaman bu büyüklükte safra taşlarına rastlıyoruz” dedi.
Üroloji Uzmanı Okan Uysal ise, Laparoskopi ameliyatlarının artık Ürolojide de kullanıldığını ve Kapalı ameliyat ile hastaların ameliyat sonrası kedilerini daha kısa sürede toparladıklarına dikkat çekti.
Hastanın görüldüğü üzere böbreğinde de 7,5-8 cm çapında büyük bir kist saptandıklarını belirten Üroloji Uzmanı Uysal “Böbrekte tıkanıklık yapan baskı yaratan bu kisti laparoskopi ile almayı düşündük. Safra kesesindeki taşların alınmasının ardından Böbrek üzerindeki bu kisti de aldık. Yaklaşık 45 dakika süren hastanın ameliyatının başarılı geçtiğini söyleyebilirim.”şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.