Canlı TV İle Dünyanın Kanalları Elinizin Altında

Canlı TV sistemleri ve TV izle mantığı üzerine kurulmuş siteler ülkemizde biraz daha dışlanmış bir durumda olsalar da hem ülkemizde hem de dünyada binlerce kullanıcı normal TV izlemek yerine kanalları canlı tv siteleri üzerinden takip etmeye devam etmektedir.

Örneğin Eurovision şarkı yarışmalarında Türkiye yarışmaya dâhil olduğu dönemlerde TRT 1 Canlı izle arama son uçları artmaya başlamıştır. Çünkü geç bir saatte yayına alınmasından dolayı Eurovision Şarkı Yarışmasını izlemek isteyenlerin ilk hedefi aynı yayını sunan Canlı TV siteleri olmuştur.

Bu siteler aynı şekilde diğer TV kanalları için de hizmet sunmakta, kullanıcıya kaliteli bir yayın vermeye çalışmaktadır. Örneğin internet üzerinden Kanal 7 Canlı izle kelimesi ile çok rahat bir şekilde Kanal 7 kanalının hem TV hem de Radyo kanalına erişebilir, burada yayınlanan yayınları normal bir TV veya Radyo kullanıcı gibi anında öğrenebilir ve izleyebilirsiniz.
Kanal 7 gibi, Samanyolu gibi, TRT 1 ve diğer TRT kanalları gibi, Kanal d gibi, ATV gibi, TVEM gibi yüzlerce kanalı HD kalitesine yakın bir görüntü kalitesi ile direkt olarak internet üzerinden, hiçbir ek ödemeye mahal vermeden, TV yayınları ile aynı anda, sorunsuz ve sıkıntısız bir biçimde izlemeniz mümkündür.

Bu gibi Canlı Yayın yapan kanalların zaten kendi web siteleri üzerinden de anlık olarak Canlı Yayın yapılmaktadır. Ancak Canlı TV Siteleri sayesinde kanalların yayın yaptıkları siteler egale olmakta ve tek bir site üzerinden yüzlerce kanalın yayınına ulaşmak mümkün hale gelmektedir.

Bazıları için bu kanalların itibar kaybı gibi gösterilmeye çalışılsa da Online TV Hizmetleri de normal TV hizmetleri gibi kullanıcıya ulaşma, onlara hizmet sunma ve onlara reklam ulaştırma noktasında oldukça başarılı hizmetlerdir. Bu sebeple de TV Kanalları son yıllarda bu tarz yayınlara da özen göstermeye ve önem vermeye başlamışlardır.

IP TV sistemleri biraz daha Online TV İzleme sistemi kurgusu üzerine kurulmaya başlanmış olsa da ülkemizde henüz büyük bir ilgi ve alaka görmüş durumda değildir. Özellikle İnternet Altyapısının yetersiz kalması ve IP TV Sistemlerini kaldıramaması bu alanda adımların gecikmeli olarak atılmasına sebep olmaktadır.

Bu noktada doğan boşlukta aslında sistemin ilk fikir babası olan Canlı TV izleme Siteleri tarafından doldurulmaktadır. Bugün IP TV Mantığı ile ortaya çıkan sistem günümüzde halen ücretsiz olarak kullanılmakta olan Canlı TV sistemleri üzerinden doğmuş ve geliştirilerek bir noktaya getirilmiştir.

Zaman içerisinde teknolojinin daha ileriye gitmesinin yanında canlı TV sitelerinden daha fazla maddi yatırıma sahip firmalarında işin içerisine girmesi adına IP TV denilen sistemi doğurmuş, daha fazla yatırım alması sebebiyle de daha fazla hizmet sunarak kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Ancak devamlı olmaları noktasında bir maddi gelir elde etmeye çalışan IP TV siteleri bu amaçla da kullanıcılarına sundukları hizmetler için ödemeler almaya başlamışlardır. Bu ödemeler ilk etapta oldukça cüzi miktarlar olsa da her ay düzenli olarak alınmasından dolayı aslında TV İzleyicisi için ek bir masraf ve gider haline gelmeye başlamıştır.

Ancak Canlı TV Sitelerinde böyle bir durum söz konusu değildir. Reklam gelirleri ile ayakta kalmaya çalışan bu siteler için kullanıcılardan bir ödeme alma gibi durum söz konusu değildir. Bu sebeple de kullanıcıların cebine ek bir masraf veya ek bir gider olarak girmek yerine onlara tamamen ücretsiz bir sistem ve ücretsiz TV izleme imkanı sunmaktan öteye geçmemektedirler.

 

 

 

Önceki İçerikBöyle ‘gaf’ olmaz olsun!
Sonraki İçerikKaymakam Hasan Özyiğit; ‘Gezi tekneleri yolcu güvenliğini esas almalı’
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.