YIKIM FİRMALARININ DEPREMZEDENİN ŞAHSİ EŞYASINA EL KOYMASI SUÇTUR

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM’de yaptığı konuşmada yıkım firmalarının vatandaşın şahsi eşyalarına el koymasını hukuksuzluk olarak niteledi. İhale şartnamelerinin sadece  hurda mahiyetindeki malzemelerinde alınmasına izin verdiğini hatırlatan Güzelmansur “kişisel eşyaların alınması suçtur, bu suça müdahale etmemek de suçtur” dedi.

Deprem bölgesi Hatay’da yaşanan bu hukuksuzluklarla ilgili acilen gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Güzelmansur şöyle konuştu: “Hatay’da ağır hasarlı binaların yıkımında yıkım ekipleri vatandaşın kişisel mallarına zorla el koyuyor, vatandaşın elinden eşyasını zorla alıyor. Bu tür durumlarda polis çağrılıyor, ancak polis müdahale etmiyor. İhale şartnameleri sadece hurda mahiyetindeki malzemelerin alınmasına izin veriliyor. Dolayısıyla, kişisel eşyaların alınması uçtur, bu suça müdahale etmemek de suçtur. Yıkım şirketleri tarafından sadece maddi, para getirici bir mal olarak görülen bu eşyalar, depremde acı kayıplar yaşamış insanlarımız için anılar demek, geçmiş demek, tutunacak bir dal demek, maneviyat demek. Dolayısıyla, ne insanlık ne vicdan ne de yasalar depremzedenin şahsi mallarına el konulmasına izin vermez. Buradan yetkililere sesleniyorum: Bu konuda acilen tedbir alın, vatandaşın mağduriyetini giderin.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.