Milletvekili Tokdemir’den soru önergesi

Milletvekili Tokdemir’den soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi yayınladı.
Kanser hastalarının durumuuyla ilgili önerge yyayınlayan Tokdemir, “Hasta herhangi bir kanser şüphesi ile doktora başvurduğunda psikolojik savaş başlar. Tetkik sonuçlarını beklerken hissedilen belirsizlik, hastada kendi hayatının kontrolünün elinden alındığı duygusunu yaratır. Bu travmatik yaşanmışlık duygusal bir krize yol açar. Kanser ölümle ilişkilendirildiği, zamanla kontrolün güçleştiği, belirsizliklerin hâkim olduğu ve tedavi sürecinde yan etkilere neden olduğu, bireyi sosyal yönden etiketlediği için tehdit edici olarak algılanır.
Bu bağlamda;
Türkiye’de görülen kanser türleri arasında en yaygın olan kanser türü hangisidir? Eldeki son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız?
Türkiye’de erkekler ve kadınlarda yaşlara göre en sık görülen kanser türleri nedir?
Kanser hastası sayısına göre Türkiye’nin 2022 dünya sıralamasındaki yeri nedir? Son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız?
Hatay il genelinde kanser hastası sayısı kaçtır? Eldeki son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız?” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.