ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ

 

ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİ ROMANYA’DA GERÇEKLEŞEN KÜLTÜR TEMALI ERASMUS+ PROJESİ SONA ERDİAvrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Belen Kaymakamlığı’nın Romanya ile ortak olarak yürüttüğü Erasmus+ “E+ngagE+ youth and culturE+” isimli projesi, 24 Kasım-3 Aralık 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Köstence şehrinde, Hatay’dan altı öğretmen ve bir üniversite öğrencimizin katılımıyla gerçekleşti. Romanya’dan “Asociatia CPDIS” Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı gençlik değişimi projesine, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Letonya, Litvanya, Polonya ve Türkiye olmak üzere toplamda 7 ülkeden 49 kişi katıldı.

9 gün süren eğitim kapsamında, katılımcılarımız yaygın eğitim teknikleri hakkında bilgi sahibi olup, eğitimi okul duvarlarının dışına taşıyabilmek ve seslerini daha geniş kitlelere duyurabilmek için yapılması gerekenleri deneyimleyerek öğrendiler. Ayrıca farklı ülkelerden insanlar ile bir arada çalışarak, kültürlerarası farkındalıklarını geliştirip, Türk kültürünü diğer katılımcılara tanıttılar.

Projenin konusuna uygun bir şekilde eğitimi dört duvarın dışına taşıyarak, bulundukları şehrin yerel halkıyla iletişime geçtiler ve aktivitelere onları da dahil edip ardından “Mihai Eminescu” devlet okulunu ziyarette bulundular. Bu ziyarette, Erasmus+ projelerini genç beyinlerimize tanıtıp, diğer ülkelerle birleşerek, çocukları da dahil ettikleri bir gösteri sergilediler. Sonrasında, “1 Aralık Romanya Ulusal Günü’ne katılım sağlayan ekibimiz, kültürel ve stratejik ortağımız olan Romanya ve Romanya kültürü hakkında bilgi edindiler.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami YILMAZ, Erasmus+ projelerinin insanların kendilerini geliştirmeleri ve konfor alanlarından çıkmaları için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, bu projelerin farklı kültürleri, dilleri ve insanları tanımaları açısından önemli olduğunu belirtti. Ülkemizi ve Kaymakamlığımızı en iyi şekilde temsil eden altı öğretmenimize ve öğrencimize, katılımcılarımızı en iyi şekilde ağırlayan Asociatia CPDIS Derneği Başkanı Cristi FLORESCU’ya ve Proje Koordinatörümüz Yeliz SEVİM’e emeklerinden dolayı teşekkür ederek, bu tür projelerin devamını dilediğini belirtti.

 

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.