KİBAR GÖNÜLLÜLERİ’NDEN KILIÇ ALİ PAŞA İLKOKULU’NA TAM DONANIMLI ANA SINIFI

KİBAR GÖNÜLLÜLERİ’NDEN KILIÇ ALİ PAŞA İLKOKULU’NA TAM DONANIMLI ANA SINIFI KİBAR GÖNÜLLÜLERİ’NDEN KILIÇ ALİ PAŞA İLKOKULU’NA TAM DONANIMLI ANA SINIFI KİBAR GÖNÜLLÜLERİ’NDEN KILIÇ ALİ PAŞA İLKOKULU’NA TAM DONANIMLI ANA SINIFI KİBAR GÖNÜLLÜLERİ’NDEN KILIÇ ALİ PAŞA İLKOKULU’NA TAM DONANIMLI ANA SINIFI

Sosyal sorumluluk faaliyetlerini Kibar Gönüllüleri çatısı altında devam ettiren Kibar Holding, İskenderun Kılıç Ali Paşa İlkokulu’nda tam donanımlı ana sınıfını eğitim-öğretime açtı.
Ana sınıfının açılış töreni, Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını öncelikli olarak eğitim ve çocuk odaklı yürüten Kibar Gönüllüleri şimdi de İskenderun’da yer alan Kılıç Ali Paşa İlkokulu’nda ana sınıfı projesini hayata geçirdi. Tam donanımlı olarak açılan ve örnek teşkil edecek ana sınıfı; müzik, kitap, blok, sanat, fen, dramatik oyun ve masa oyuncakları merkezlerinden oluşuyor.

Ana sınıfının açılış konuşmasını yapan Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı: “Detaylı bir fizibilite çalışmasından sonra yaklaşık 4 yıl önce devreye aldığımız Kibar Gönüllüleri projesiyle “Eğitim ve Çocuk” alanlarını önceliklendirerek bu alanda fırsat eşitliğine imkân sağlamayı kendimize hedef edindik. Bugün de bu hedefe hizmet edecek çok güzel bir projeyi hayata geçirmiş olmanın gurunu yaşıyoruz. Kibar Gönüllülerinin özverili çalışmaları sonunda Kılıç Ali Paşa İlkokulumuza, İskenderun’da bir ‘ilk’ olma özelliği taşıyan, tam donanımlı bir ana sınıfı kazandırdık. Örnek teşkil edecek ana sınıfımız müzik, kitap, blok, sanat, fen, dramatik oyun ve masa oyuncakları merkezleri gibi her biri çocuklarımızın gelişimine büyük katkı sağlayacak birimlerden oluşuyor. Kibar Holding olarak bulunduğumuz illerde çalışanlarımızın gönüllülüğü ile ve grup şirketlerimizin de desteği ile sosyal fayda üretmeye devam edeceğiz.”

Okul öncesi eğitim, bir çocuğun eğitim hayatının ilk basamağı olarak tüm eğitim hayatının şekillenmesinde büyük önem taşıyor. İskenderun için bir ‘ilk’ olma özelliği taşıyan Kibar Gönüllüleri’nin hayata geçirdiği ana sınıfı projesi de bu anlayış ile tüm detaylar düşünülerek tasarlandı. Çocukların yüksek yararı düşünülerek dizayn edilen proje ile çocukların bilişsel ve duyusal yönden gelişmelerine destek olunması hedefleniyor.

Ana sınıfında bulunan Blok Merkezi’ndeki etkinlikler ile çocukların kas gelişimi, el-göz koordinasyonu, problem çözme becerileri, kavram gelişimi ile birçok bilişsel ve sosyal becerileri desteklenecek. Sanat Merkezi’nde çocuklar çevreleri ve kendileriyle ilgili duygu ve düşüncelerini yansıtacakları ürünler yaratırken Dramatik Oyun Merkezi’nde birbirleriyle etkileşime geçerek birçok hayali role bürünebilecekler. Masa Oyunları Merkezi’nde bireysel ya da arkadaşları ile merkezde bulunan malzemeler ile kavrama, algı, matematiksel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirebilecek çocuklar Kitap ve Müzik Merkezilerinde de okuma alışkanlığı kazanacak, sesleri ayrıt edebilme ve işitsel hafızalarını geliştirebilecek. Ana sınıfında bulunan Fen Merkezi de çocukların dünya hakkında yeni şeyler öğrenmelerini destekleyecek özelliklere sahip olarak dizayn edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.