YAKORDER EKİBİ SU ALTI VE KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI

YAKORDER EKİBİ SU ALTI VE KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI YAKORDER EKİBİ SU ALTI VE KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI YAKORDER EKİBİ SU ALTI VE KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI YAKORDER EKİBİ SU ALTI VE KIYI TEMİZLİĞİ YAPTI

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği tarafında düzenlenen etkinlikle balıkçı barınağında denizin altı ile kıyı temizliği yapıldı.

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER), Dörtyol Balıkçı Barınağı ile çevresinde temizlik etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ekipleri barınakta su altında temizlik yaparken, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler destek verdi.

Etkinlik kapsamında Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı balıkadamları Balıkçı Barınağı deniz dibindeki atıkları çıkardı. Dernek üyeleri ve bir grup özel öğrenci barınakta ve sahilde çöpleri topladı. Etkinlikte ayrıca görevliler tarafından sokak hayvanlarına besleme yapıldı, katılımcılara HAYDİ uygulamasıyla ilgili broşür dağıtılıp bilgilendirmede bulundular.Kaymakam Ergün, bu tür etkinliklerin farkındalık yaratma açısından son derece faydalı olduğunu söyledi.

Etkinlik sonrası etkinliğe katılan ilgili kurumların da logolarının da olduğu mini uçurtma şenliği düzenlendi.
YAKORDER Başkanı Mustafa Özer de Kaymakam Ergün’ü yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını bildirdikten sonra sözlerini şöyle tamamladı; “Etkinliğimize destek veren Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün’e, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG. Kd. Binbaşı Onur Emir’e, Hatay İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Bakçepınar’a, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’a; kurum amirlerine uçurtmaların bir bölümüne sponsor olan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasına, lojistik destek ve katılımcılara ikram desteği veren Dörtyol Belediyesine, destek olan kişi ve kurumlara, Dernek üyeleri ve gönüllülerine, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençlerine, Özel Seçkin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fatih Erkan Avara ve öğrencilerine teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğe Dörtyol Emniyet Müdürü Kenan Bilyeli, S.S. Dörtyol Yeşil Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Arif Ergin ile davetliler katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.