İSMO Başkanı Kaynar, “Mesleki Eğitim Merkezi Mezunlarının Ustalık Belgeleri Mesleğin Geleceği Açısından Tehdit Oluşturuyordu”

İSMO Başkanı Kaynar, “Mesleki Eğitim Merkezi Mezunlarının Ustalık Belgeleri Mesleğin Geleceği Açısından Tehdit Oluşturuyordu” İSMO Başkanı Kaynar, “Mesleki Eğitim Merkezi Mezunlarının Ustalık Belgeleri Mesleğin Geleceği Açısından Tehdit Oluşturuyordu”

İskenderun Serbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, “Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan öğrencilerin ustalık belgesiyle muhasebe bürosu açabilmeleri tehdidi önlendi” dedi.

İSMO Başkanı İbrahim Kaynar açıklamasında; “Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan öğrencilerin Ustalık belgesiyle Muhasebe bürosu açabilecek olmaları, mesleğimizin geleceği açısından önemli bir tehdit oluşturuyordu. Bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile çok önemli tehlike şimdilik önlenmiş oldu. Oluşabilecek tehlikeleri önceden tespit eden, bunun önlenmesi için aylardır mekik diplomasisi yapan TÜRMOB Genel Başkanımız Sayın Emre Kartaloğlu’na ve TÜRMOB Genel Sekreterimiz Sayın Yahya Arıkan’a İskenderun Mali Müşavirler Odası olarak teşekkür ediyoruz” dedi.
15 Kasım 2022 SALI Resmî Gazete Sayı: 32014
YÖNETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK
MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 71 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“İşyeri açma yetkisi özel kanunlarla belirlenen ya da başka bir kurumun iznine bağlanmış meslek alan/dallarında verilen ustalık/işyeri açma belgeleri tek başına işyeri açma imkânı vermez.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.