HAYIRSEVER İŞ İNSANI RECEP ATAKAŞ: ‘BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’

HAYIRSEVER İŞ İNSANI RECEP ATAKAŞ: ‘BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’ HAYIRSEVER İŞ İNSANI RECEP ATAKAŞ: ‘BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’ HAYIRSEVER İŞ İNSANI RECEP ATAKAŞ: ‘BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’ HAYIRSEVER İŞ İNSANI RECEP ATAKAŞ: ‘BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’ HAYIRSEVER İŞ İNSANI RECEP ATAKAŞ: ‘BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’ HAYIRSEVER İŞ İNSANI RECEP ATAKAŞ: ‘BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’ HAYIRSEVER İŞ İNSANI RECEP ATAKAŞ: ‘BU OKULDA BİLİMADAMLARI YETİŞECEK’Hayırsever iş insanı Recep Atakaş tarafından Kırıkhan’da yaptırılacak olan 24 derslikli Fen Lisesi’nin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi.
Eğitim sevdalısı Recep Atakaş, “Son nefesime kadar eğitime katkı sunmaya devam edeceğim. Benden sonra da çocuklarım eğitim neferi gibi çalışacak” derken, Bakan Özer de, bir ülkenin en kalıcı sermayesinin beşeri sermayesi olduğuna dikkati çekerek, bu sermayenin niteliğini artıracak en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu söyledi.
Temel atma töreninde konuşan Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Hayırsever iş insanı Recep Atakaş, “Sayın Bakanım, her şeyden önce Fen Lisesinin çok sevdiğim çocukluk gençlik yıllarımın geçtiği Kırıkhana’a yapılmasına olur verdiğiniz için size yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu fen lisesinin yapımı için bana destek veren Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, yine Fen lisesinin Kırıkhan’a yapılması için büyük uğraş veren, Sayın Milletvekillerimize Kırıkhan Belediye Başkanımız, Sayın Ayhan Yavuz’a teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Atakaş, “Yapacağımız okul oturum Alanı 1.300 m kare olup çatı katıyla birlikte 7.800 metre kare , 24 derslik, 5 laboratuvar, kütüphane, çok amaçlı salon, Beden eğitimi salonu kantin, mescit, müdür ve öğretmenler odası ve spor sahalarından ibaret olacaktır” dedi.
‘ÇOCUKLARIMIZIN DAHA İYİ ŞARTLARDA EĞİTİM ALMALARINI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Atakaş konuşmasının devamında, “Bugün burada temelini atacağımız bu bilim ve irfan yuvasında geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımız daha iyi şartlarda bir eğitim almış olacaktır. Geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımızın daha donanımlı olmaları, daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu güzel eğitim yuvasında ailesine, memleketine, ülkesine, devletine, milletine ve hayırlı işlere vesile olacak bilim adamlarının yetişeceğine inanıyorum. Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir. Bu gerçeği kabul etmeden, hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Bunun önemine vakıf olmuş toplumlar bugünkü medeniyet âleminde ön sıralarda yer almışlar ve tarih sahnesinde rakiplerine her zaman fark atmışlardır” diye konuştu.

‘HAKİKAT VE FAZİLETİN KAYNAĞI EĞİTİMDİR’
Recep Atakaş son olarak “Bu haliyle, güçlü bir devlet ve muktedir bir millet olmamızın yolu mutlaka ve tartışmasız eğitim ve öğretimdeki ilerlemeden geçmektedir.Özellikle bu coğrafyada neden var olduğumuzun, nereden gelip, nereye gitmeyi amaçladığımızın cevaplarını elbette eğitim yoluyla bulmak mümkün olacaktır.
Unutmayalım ki, sorunlara teslim olmak yerine; onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir geleceğe ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı Olurdum, Yine büyük önder Atatürk’ün ‘’ Bir Millet Eğitim Ordusuna sahip olmadıkça Savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferin kalıcı sonuçlar vermesi mümkün değildir’’ sözü Atatürk’ün eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri göstermektedir. Bende bu vesileyle Öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyor, Ülkemizdeki tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.
‘YAŞADIĞIM SÜRECE EĞİTİME DESTEK VERECEĞİM’
Atakaş ayrıca, “Devlet ve millet bir bütündür her şeyi devletten beklememiz zaten yanlış olur. Ben Recep Atakaş olarak yaşadığım sürece eğitime destek vermeye devam edeceğim. Ben bu Fen lisesini çok sevdiğim Kırıkhan’a ve Kırıkhanlılara yapılmasına müsaade ettiği için Milli eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ‘e tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu okulun Kırıkhan’a yapılması için çaba sarfeden Milletvekilim Sayın Hüseyin Yayman’a, Sayın Abdulkadir Özel’e , Kırıkhan Belediye Başkanı Sayın Ayhan Yavuz’a ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bulunan tüm misafirlere hoşgeldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
’YARINLARIMIZ ÇOK DAHA GÜZEL NOKTALARA ULAŞACAK’
Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer ise, üÜlkelerin toplumlarının refahını yükseltmek için en fazla yatırım yaptıkları alanın eğitim olduğuna vurgu yaparak, “Maalesef bizler 2000’li yıllara geldiğimiz zaman eğitim karnemizin çok da iyi olmadığını görüyoruz. 2000’li yılların başında ilkokul hariç eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının yüzde 50’nin altında gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu, ne demek? Ülkemizin en önemli fırsat penceresi genç nüfus olmasına rağmen biz ülke olarak bu genç nüfusu tüm kademelerde eğitimle maalesef buluşturamamışız” dedi.
2000’li yıllarda beş yaş grubundaki yüz çocuktan sadece 11’inin, lise çağındaki gençlerin yüzde 44’ünün okullarla buluşabildiğini kaydeden Özer, 2000’li yıllardan sonra gecikmeli bir eğitim seferberliğiyle okullaşma oranlarının ilk kez tüm kademelerde yüzde 95’in üzerine çıkarıldığını ifade etti.
‘SON 20 YILDAKİ EN BÜYÜK KAZANIM KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİME ERİŞİMİDİR’
Eğitimde son 20 yılın “Türkiye Yüzyılı” şarkısında söylendiği gibi mazlumların şarkı söylediği bir döneme karşılık geldiğini belirten Bakan Özer, son 20 yıldaki en büyük kazanımın kız çocuklarının eğitime erişimi alanında olduğunu söyledi. Hatay ziyaretinde kentin mevcut eğitim yatırımları bütçesinin 619 milyon liradan yaklaşık 2,5 milyar liraya yükseltildiğini kaydeden Bakan Özer, bu yatırımların sadece Hatay’a değil, Türkiye’nin her köşesine ulaştırılmaya çalışıldığını belirterek, “Yeter ki çocuklarımız çok daha güvenli, sağlıklı okullarda eğitime erişebilsinler. İçinde bulundukları lokasyondan, sosyoekonomik arka planlarından bağımsız şekilde herkes en nitelikli eğitime erişebilsin. Tek derdimiz bu. Hiçbir ayrım yapmadan Türkiye’nin her noktasına eğitim yatırımlarını ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah, yarınlarımız çok daha güzel noktalara ulaşacak” dedi.
Konuşmalar sonrasında Bakan Özer ve beraberindekiler butona birlikte basarak okulun temelini attı.
Törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Serkan Topal, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, çevre ilçe belediye başkanları, STK başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Önceki İçerikHatay Barosu İskenderun Temsilciliği’nden İTSO’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Sonraki İçerikTERÖRİSTLER HEDEFLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAK
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.