TÜRKİYE’DEN 3 ÖĞRETMENİMİZ İTALYA’DA EĞİTİM ALDI

TÜRKİYE’DEN 3 ÖĞRETMENİMİZ İTALYA’DA EĞİTİM ALDI TÜRKİYE’DEN 3 ÖĞRETMENİMİZ İTALYA’DA EĞİTİM ALDI TÜRKİYE’DEN 3 ÖĞRETMENİMİZ İTALYA’DA EĞİTİM ALDI TÜRKİYE’DEN 3 ÖĞRETMENİMİZ İTALYA’DA EĞİTİM ALDIBelen Kaymakamlığın ortağı olduğu, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen İtalya’nın Pettenasco şehrinde “Mastronauta” adlı kuruluşun ev sahipliğinde 2-10 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Erasmus+ “Mediators for LifE+” adlı projeye Türkiye, İtalya, İspanya, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Slovakya, İsveç ve Hırvatistan’dan toplam 30 eğitimci katıldı.
Yedi gün süren eğitim programında katılımcılar, günlük hayatta karşımıza çıkan çatışmaların gençlik çalışmaları organizasyonlarında olabilecek etkisini ve bu çatışmalarla başa çıkmanın yollarını öğrendiler. İnsanlar arasında hayatı kolaylaştırmak ve sorunların çözümleri noktasında farklı bakış açıları geliştirerek çözüm odaklı çalışmalar yaptılar. İnsanların toplumsal ve kişisel çatışmalarını önleme konusunda uygulamalı etkinlikler yaptılar.
Katılımcılarımız eğitimlerin yanısıra Türk kültürünü ve Türkiye’yi tanıtıcı sunumlarda yaptılar. Türk mutfağının bazı öğelerinin tanıtıldığı ve ikram edildiği gecede bir eğitimcimiz ney üfleyerek müzik dinletisi yaptı. Halk oyunlarımızdan zeybek ve damat halayı da katılımcılara sunuldu. Ayrıca projeye katılım sağlayan öğretmenlerimiz bu güzel fırsatları sağladığı için Belen Kaymakamlığına teşekkürlerini ilettiler.
Belen Kaymakamı Mahmut Sami YILMAZ; “Kaymakamlığımız gençlerin ve her türlü meslek grubunun sosyal ve kişisel gelişimini desteklemektedir. Bu noktada yurt içi ve yurt dışı her türlü fırsatı değerlendirip katılımcı göndermeye devam ediyoruz. Eğitimcilerimiz farklı kültürlerle bir araya gelerek aynı toplumsal ve sosyal sorunlara ortak çözüm yolları aramaya çalıştılar, bu bizler için değerli bir paylaşım ve etkileşimdir” dedi. Ülkemizi ve Kaymakamlığımızı en iyi şekilde temsil eden öğretmenilerimize, ev sahibi kuruma ve proje koordinatörü Yeliz SEVİM’e teşekkür etti.

Önceki İçerikMİLLETVEKİLİ ABDULKADİR ÖZEL MÜJDELERİ VERDİ
Sonraki İçerikPSİKOLOG EZGİ YAYLA KLİNİĞİNİ AÇTI
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.