DiGiWORK PROJESi KAPSAMINDA 1 ÖĞRETMENİMİZ LİTVANYA’DA DÜZENLENEN EĞİTİME KATILDI

DiGiWORK PROJESi KAPSAMINDA 1 ÖĞRETMENİMİZ LİTVANYA’DA DÜZENLENEN EĞİTİME KATILDI DiGiWORK PROJESi KAPSAMINDA 1 ÖĞRETMENİMİZ LİTVANYA’DA DÜZENLENEN EĞİTİME KATILDI DiGiWORK PROJESi KAPSAMINDA 1 ÖĞRETMENİMİZ LİTVANYA’DA DÜZENLENEN EĞİTİME KATILDI DiGiWORK PROJESi KAPSAMINDA 1 ÖĞRETMENİMİZ LİTVANYA’DA DÜZENLENEN EĞİTİME KATILDIAvrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığının ortak olduğu 24-31 Ekim 2022 tarihleri arasında Litvanya’nın Trakai şehrinde gerçekleştirilen, Erasmus+ “DigiWork” adlı proje ülkemizden de bir öğretmenimizin katılımıyla tamamlandı.
Litvanya’dan “Innoved Innovative Education” adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği eğitimde Türkiye, Litvanya, Letonya, Yunanistan, Slovakya, Makedonya, Portekiz, Kıbrıs ve İspanya’dan toplam 26 kişi projeye katılım sağladı.
6 gün süren eğitim programında katılımcılar; dijitalleşme alanında birçok çalışmalarda yer alarak, aynı zamanda gelişen dijital dünyayı ve avantajlarını daha yakından tanıma imkanı buldular. Hızla gelişen dijital medya platformlardan en önemlilerini öğrenme ve uygulama fırsatı bulan katılımcılar online platformlarda çalışmalar yaparak avantajlı öğrenme ortamında dolu dolu günler geçirdiler.
Günümüz dünyasında, özellikle öğretmenler için, en çok fayda sağlayacak uygulamalardan Udemy, LMS (Learning Management System), Canva ve buna benzer online ders alabilecekleri ve verebilecekleri, sunum, broşür gibi tasarımlar yapabilecekleri birçok platform keşfettiler. Bunun yanı sıra internet ortamında bulunmanın gerektirdiği davranış biçimlerini anlatan, medya dili olarak da tanımlayabileceğimiz “Netiket” kavramını öğrendiler. Mükemmel kazanımlarla evlerine dönen katılımcılar, projeden faydalanmanın memnuniyetini ifade ettiler.
Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz; “Erasmus+ projeleri gelişen dünyaya ayak uydurmak ve dijital dünyanın bir parçası olmak açısından gençler ve öğretmenler için büyük avantaj sağlamaktadır. Bu projelerle gençlerimizin ve öğretmenlerimizin birçok alanda eğitim almasını sağladık, bundan sonra da aktif çalışmalarımıza devam edeceğiz diyerek, ülkemizi ve Kaymakamlığımızı en iyi şekilde temsil eden genç öğretmenimize ve proje koordinatörü Yeliz SEVIM’e teşekkür etti.

Önceki İçerikMesleki Eğitim Merkezi Müdür ve Öğretmenlerinden İTSO’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Sonraki İçerikİSDER Yönetiminden İTSO Başkanı Yılmaz’a Hayırlı Olsun Ziyareti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.