GEA ARAMA KURTARMA EKOLOJİ GRUBU CUMHURİYET’İ NACİYE SUNA OKTAY TEKİN İLKOKULU ÖĞRECİLERİ İLE KUTLADI

GEA ARAMA KURTARMA EKOLOJİ GRUBU CUMHURİYET’İ NACİYE SUNA OKTAY TEKİN İLKOKULU ÖĞRECİLERİ İLE KUTLADI GEA ARAMA KURTARMA EKOLOJİ GRUBU CUMHURİYET’İ NACİYE SUNA OKTAY TEKİN İLKOKULU ÖĞRECİLERİ İLE KUTLADI GEA ARAMA KURTARMA EKOLOJİ GRUBU CUMHURİYET’İ NACİYE SUNA OKTAY TEKİN İLKOKULU ÖĞRECİLERİ İLE KUTLADI GEA ARAMA KURTARMA EKOLOJİ GRUBU CUMHURİYET’İ NACİYE SUNA OKTAY TEKİN İLKOKULU ÖĞRECİLERİ İLE KUTLADI GEA ARAMA KURTARMA EKOLOJİ GRUBU CUMHURİYET’İ NACİYE SUNA OKTAY TEKİN İLKOKULU ÖĞRECİLERİ İLE KUTLADI29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu’nda büyük bir heyecan ve coşku ile kutlandı.
Unutulmayacak anlara sahne olan kutlama programına Arama Kurtarma Ekoloji Grubu da katılarak öğrencilerle bu anlamlı bayramı kutladı.
Kutlama törenine; İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, okul kurucularından hayırsever Suna Tekin, okul öğretmenleri, idareciler ve veliler katıldı.
Büyük bir coşkuyla geçen Cumhuriyetimizin 99. Yılı kutlama proğramına GEA Kurtarma Ekoloji Grubu ayrı anlam kattı.

GEA1994 senesinde kurulan, tamamı gönüllülerden oluşan bir arama kurtarma, ekoloji ve insani yardım grubudur.
GEA Ekibi ulusal ve uluslararası alanda yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde, afet sonrasında enkaz altında kalmış insanlara ulaşmak için arama kurtarma operasyonları gerçekleştirmekte, ihtiyaç halinde afet bölgesinde tıbbi ve insani yardım faaliyetleri sürdürmektedir. GEA, 27-30 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da yapılan Birleşmiş Milletler gözlem sürecini başarıyla yürüterek, Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekibi sınıfında akredite oldu.
2021 yılı Aralık ayında da AFAD tarafından akredite ilk ilk orta sınıf ekip,1999 senesinden beri INSARAG Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubundadır. .Afet zamanları dışında insani yardım ve sosyal sorumluluk projeleri ve kampanyalar gerçekleştiren GEA ekibi 2007 yılından beri oyuncaklara Türkiye’de ve dünyada yüz binlerce çocuğa ulaşmaktadır. GEA ekibi Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu öğrencilerine hediye takdim ettiler.

Önceki İçerik29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI HATAY’DA TÖRENLE KUTLANDI
Sonraki İçerikHASİAD Yönetiminden İTSO’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.