KARATAŞ’TAN AKDENİZ’E AÇILDI, İSKENDERUN SAHİLİNE ULAŞTI

KARATAŞ’TAN AKDENİZ’E AÇILDI, İSKENDERUN SAHİLİNE ULAŞTI KARATAŞ’TAN AKDENİZ’E AÇILDI, İSKENDERUN SAHİLİNE ULAŞTI

Adana’nın Karataş ilçesinden Akdeniz’e açılan yüzücü Emre Seven (48), 39 kilometrelik mesafeyi doktor kontrolünde 15 saatte tamamlayarak İskenderun sahiline çıktı.

Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte Cebelitarık Boğazı’nı geçen ilk Türk yüzücü olarak tanınan Emre Seven, İskenderun Körfezi’ne çıkmak için saat 05.00’te Adana’nın Karataş ilçesinden Akdeniz’e yüzerek açıldı. İskenderun yakınlarında saat 17.00 sıralarında fenalaşan Seven, tekneye alınarak doktor muayenesinden geçirildi.

Ayakta tedavisi tamamlanan Seven, tekneden denize atlayarak saat 20.00’de İskenderun Körfezi’ne çıktı. Seven, 39 kilometrelik maratonu, doktor kontrolünde 15 saatte tamamladı. Denizden kıyıya çıktığı an bekleyenler tarafından alkışlandı. Yüzücü karaya ayak basar basmaz, sağlık ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Haber ekibimize maratonla ilgili bilgi veren Kulüp Başkanı Ahmet Selami Vanlı, “Dünya’ya artık bizde bu yarışlarda var olduğumuzu gösterdik seneye uluslar arası yarışma yapacağız” dedi.

39 kmlik mesafeyi yüzerek geçen ve sağlık sorunları nedeniyle 12. saatte teknede muayene edilen Emre Seven ise “Türkiye bunu başardı artık uluslar arası bir yarışma olacak” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel yüzerek İskenderun’dan çıkan Emre Seven’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Hatıra fotoğrafı sonrasında ise Başkan Fatih Tosyalı, haber ekibimize maratonla ilgili açıklamada bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.