ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Hatay’ın Erzin ilçesinde yer alan ve antik isimlerinden biri Issos olan ovada bulunan Epiphaneia (Epifaneya) antik kentinin gizemini aydınlatmak için çalışmalar başladı.
Hatay Arkeoloji Müzesi yetkilileri ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bilim insanlarının yürüttüğü çalışmaya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’tan destek geldi.
HMKÜ akademisyenleri Doç. Dr. Banu Özdilek ve Dr. Onur Tıbıkoğlu ile birlikte alanı ziyaret eden Savaş, hem antik kent kalıntılarını inceledi hem de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Epifaneya antik kentinde öne çıkan yapıların başında “bouleterion” denen meclis binası ile “odeon” olarak adlandırılan konser salonu geliyor.
Günümüzden 2000 yıl öncesine giden meclis binası ve aynı zamanda müzik salonu işleviyle kullanılan yapı, Kilikia bölgesinde sınırlı sayıda yer alan bouleuterion/odeion’un ayakta korunmuş örneği olarak öne çıkıyor.
MÜZİK, KÜLTÜR VE SANAT HEPSİ İÇ İÇE
Bilim insanları, meclis binasının olmasının Epiphaneia’nın demokratik bir yapıyla yönetildiğine, konser salonunun olmasının da sanata önem verdiklerine dikkat çekiyor.
Müzik salonunun akustiği için üzerinin tonozla örtüldüğünü vurgulayan arkeologlar, kazı çalışmalarındaki hedeflerinin sağlamlaştırma ve restorasyon olduğunu ifade etti.

ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR ERZİN’DEKİ EPIPHANEIA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.