TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU

Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Aşkarbeyli Köyünde birincisi düzenlenen Türkmen Şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel hale getirmeyi düşündükleri ‘Türkmen Şenliği’ne, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, İskenderun Belediye Başkan Yardımcıları, eski meclis üyesi İşinsanı Osman Çolak, Aşkarbeyli Mahallesi Alatdin Pişgin, İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler, Başkan Yardımcısı Yusuf Kurtar ve yönetiminin yanı sıra, İskenderun ve bölgesinden kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Aşkarbeyli Mahallesi bağlama noktasında gerçekleştirilen birinci Türkmen Şenliği’nde İskenderun Halk Eğitim Merkezi Mehteran takımı gösterisinin ardından, İskenderun Çağlayan Geleneksel Okçuluk sporcuları hedefleri 12’den vurarak, büyük alkış aldı. Yörük çadırında hanımların maharetli elleri ile yaptıkları gözleme ve yayık ayranı ile etli pilav misafirlere ikram edildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğünce Antalya’da dördüncüsü düzenlenen İller Arası Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası Türkiye Finalinde, İskenderun Gençlik Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel’in antrenörlüğünde Türkiye sıralamasında takım olarak kızlar da 3, erkekler de ise 5’incilik kazanarak Hatay’ı 2 kupa ve 1 madalya alan sporcular kupalarını protokole takdim ettiler.
Şenliklerde yöreye ait el emeği tavuklu pilav, el emeği börekler katılanlara ikram edildi.
Okçuluk gösterisinin ardından Kardeşler Saz Ekibi Zafer Öte tarafından şenliğe katılanlara müzik ziyafet çekilirken, çalınan oyun havaları ile de vatandaşlar gönüllerince eğlendiler.
İskenderun Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Diler, Başkan Yardımcısı Yusuf Kurtar ve yönetimi halay başına geçerek, düzenledikleri Birinci Türkmen Şenliği’nin gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.

TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU TÜRKMEN ŞÖLENİNDE TARİHİ GÜNLER YAŞANDI ÖRNEK BİRLİKTELİK OLUŞTU

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.