İskenderun’a Yeni Hizmet Binası

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası “HESOB”’un büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizen HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, bugün HGC İskenderun Temsilciliğine gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. İskenderun Sanayi Sitesinin şehir içerisinde kalması ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle, yeni İskenderun’a yeni hizmet binası çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Teksöz, Belen, Altınözü ve Kırıkhan’a metal sanayi kurulması çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz, HESOB Başkan Vekili ve aynı zamanda İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, diğer oda Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Hatay Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilciliğini ziyaret ettiler. Burada Temsilci Sabriye Sönmez ve üyelerle bir araya gelen TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz, temsilcilik ziyaretinde yapmış oldukları hizmetler ve proje aşamasında olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

50.000’e yakın Esnaf ve Sanatkâr ve 69 Esnaf ve Sanatkâr Odaları ile HESOB ilimizin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Birlik Başkanı Teksöz, “İlimizde yaptığımız icraat ve faaliyetlerin bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerekli lobi faaliyetleri ile 81 il içerisinden Esnaf Ve Sanatkârlar Konfederasyonu yönetim kurulunda yönetim kurulu üyesi olarak HESOB’u temsilen görev almam ve federasyon yönetim kurullarına oda başkanı arkadaşlarımızdan temsilciler vererek (Şoförler, Bakkallar, Kasaplar, Ayakkabıcılar ve Mobilyacılar Federasyonlarına) Esnaf Ve Sanatkârlarımızın sorunlarını, Ankara’da yetkili makamlarca en üst düzeyde çözüme kavuşturulması için çalışılmaktadır. Yeni federasyon seçimlerinde tüm federasyonların yönetimlerinde temsilci verilmesi için çaba sarf edilecektir.

Antakya Ayakkabıcıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve Antakya Ayakkabıcılar Odamızın, Sanayi Sitesinin bir an önce bitirilmesi için birliğimizden talep edilen her türlü talepleri yerine getirilmiştir. Bu yıl içerisinde inşaatlarına başlanacaktır.

Belen, Altınözü ve Kırıkhan’a Metal Sanayi

Hatay (Belen Metal) Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin kuruluşundan imar planlarının yapılmasına, bakanlık yatırım programına alınmasına, ayrıca Oda Başkanımız Nizar Hayzaran ve Kooperatif Başkanımız Abdullah Zorlu ile birlikte gerek belediyelerde gerekse Ankara’da, milletvekillerimiz ve bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yapılarak, bu yıl içerisinde üstyapı ihalesinin yapılması için çalışılmaktadır.

Altınözü Enek Karma Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için ilgili makamlarda gerekli girişimlerde bulunulmuş, yatırımcı esnaflarımızın valiliğimize gerekli başvuru yapmaları sağlanmıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir.

Kırıkhan ilçemizde mobilya üreten esnafın ihtiyaçları için kurulan, Kırıkhan Mobilyacılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin imar planının yapılması için çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığına gerekli başvuru yapılmış olup, kooperatifin bir an önce inşaatlarının başlaması için gerekli tüm destek verilmeye devam edilecektir.

Reyhanlı Sanayi Sitesinde bizden talep edilen bütün toplantılara katılarak gerekli katkılar sağlanmış, gerek Fevzi Şanverdi gerekse Hüseyin Şanverdi milletvekillerimizin katkı ve destekleri ile kooperatifin üstyapı inşaatları bitirilmiş, altyapı inşaat işlerinin bitirilmesi son aşamaya gelmiştir.

Erzin Sanayi Sitesinin arsası alınmış imar planları yapılmış, bakanlık yatırım programına alınmış ve bu yıl içerisinde üstyapı ihalesinin yapılması beklenmektedir, kooperatifin faaliyetleri dikkatle takip edilmektedir, inşaatların bir an önce bitirilerek sitenin hayata geçirilmesi için gerekli tüm destek verilecektir.

İskenderun Sanayi Sitesinin şehir içerisinde kalması ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle, yeni İskenderun Sanayi Sitesinin kurulması için gerekli destek verilmeye devam edilecektir.

HESOB katkıları ile ilimizde ilk defa fuarların yapılması sağlanmış, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ilimizde fuarların yapılmasına destek vermiştir. Ayrıca Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi ve Reyhanlı Sanayi Sitesi, Hatay (Belen Metalciler) Sanayi Sitesine altyapı hizmetleri, HBB tarafından tek kuruş istenmeden Hatay büyük şehir meclisinin değerli üyelerinin katkılar ile yapılmış ve yapılmaktadır.

Türkiye’de daha örneği yok iken, Avrupa Birliği projeleri Hatay’da başlatılmış (ANMOGEB) Hatay mobilyacılık ortak kullanım atölyesi kurulmuştur. Eğitim programı faaliyetlerimiz arasında; Sayacılık, bilgisayar, yabancı dil, hasta bakıcılığı, dikiş nakış, daha birçok dalda kurslar düzenlenerek gençlerimizin meslek sahibi olması sağlanmış, yakın zamanda protokolleri yapılan mobilya koltuk döşeme ve oto sanayi kollarında gençlerimizin meslek sahibi olması ve ara eleman ihtiyacının giderilmesine katkı verilmesi için eğitimler başlayacaktır.

İskenderun’a Yeni Hizmet Binası

İskenderun Belediye Başkanı Sayın Fatih Tosyalı beyin destekleri ile İskenderun, Belen ve yakın çevresinde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârları Odalarına yeni hizmet binası kazandırılması konusunda çalışmalara devam edilecektir.

HESOB olarak valiliğimiz önderliğinde, İŞ-KUR koordinasyonunda yapılan il istihdam kurulunda, esnaf ve sanatkârlarımızı temsilen meslek odalarımızın ihtiyaçları olan ara elemanlar ve mesleki eğitimini planlanması konusunda gerekli katılım ve destek sağlanmaktadır.

Esnaflarımızın Bağkur primlerinin düşürülmesi, indirimli elektrik kullanılmasının sağlanması, esnaf kredi kefalet kooperatiflerinden alınan kredi faizlerinin düşürülmesi, taşımacılık yapan esnaflarımıza indirimli akaryakıt verilmesi, taşımacı esnafımızın araç değişimlerinde ÖTV siz araç değiştirme imkânı verilmesi, ekonomimizi yakından ilgilendiren parekende yasasısın bir an önce çıkarılması için gayret sarf edilmektedir.

Her yıl yapılan ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde, ilimiz ahisi seçilen İskenderunlu Mobilya Ustamız Sayın Behzat Böke ağabeyim, 2021 yılında Türkiye ahisi seçilmiş ve Cumhurbaşkanımız tarafından Kırşehir’de Ahilik kaftanı giydirilmiş ve ilimiz onurlandırılmıştır.

İnanın bunlar HESOB yönetimimizin birkaç faaliyet ve hizmetidir, saymaya kalkarsak daha yüzlerce çalışıma yapılmış ve yapılmaktadır. Daha fazla zamanınızı almadan konuşmama son verirken, bizi cemiyetinizde konuk ettiğiniz için, yönetiminizi ve bizi dinleyen tüm basın mensubu arkadaşlarımızı saygı ile selamlıyor, kutsal ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diler, kadir gecenizi kutlar; bir kaç gün sonra kutlayacak olduğumuz ramazan bayramınızı şimdiden kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

İskenderun’a Yeni Hizmet Binası İskenderun’a Yeni Hizmet Binası

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.