İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi

Hatay Oruğu Tescillendi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri ile Hatay’ın yöresel Oruğu (İçli Köftesi)’nun Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi.
Yapılan girişimler ve araştırmalar neticesinde, patent yetkilileri, Hatay’ın sevilen lezzetlerinden Hatay Oruğunu Coğrafi İşaretler ürünü olarak tescillenip koruma altına alınmasına karar verdi.
Özener Patent sahibi Huriye Özener ve ekibi, Hatay sofralarının vaz geçilmez lezzetlerinden olan Oruk (İçli Köfte)’nin hünerli eller tarafından yapılma aşamasını görüp incelediler. Yapılan geniş çalışmaların ardından İskenderun’da Hatay Oruğunun tesciline karar verildi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile Kömür çukuru pekmezi, Kaytaz Böreği ve son olarak Hatay Oruğu coğrafi işaret tescilli ürünler olmuştur.

İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi İçli Köfte Coğrafi İşaretler ürün başvurusu kabul edilerek tescillendi

Önceki İçerikİSKENDERUN BELEDİYESİ LARVA MÜCADELESİ BAŞLATTI
Sonraki İçerikPamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 23 Nisan Coşkusu Yaşanıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.