İnşaat Mühendisleri Odasında Kerem Özdemir Dönemi Başladı

“Memleketimizde Sürdürülebilir Bir Geleceği İnşa Etmek Başlıca Hedefimizdir”
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği düzenlenen olağan genel kurul ile Kerem Özdemir Başkanlığındaki yeni yönetimini seçti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurula TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği üyeleri katıldı.
Kerem Özdemir, Genel Kurulda yaptığı konuşmasında; “Hem salgın hem de içinde bulunduğumuz ekonomik krizden dolayı tüm yaş alanlarımızda olduğu gibi mesleğimizde de zor manalar yaşıyoruz.
Ancak, bilime inanan biz meslek mensupları, yaşananlar gelip geçici olduğunu, ekonomik sosyal kültürel nedenlerin meydana getirdiği sancının umutla, sabırla emekle, bilimin ışığı ile aşılacağını biliyoruz.
Uzun zamandır bilinçli bir şekilde yapılan yönetmelik değişiklikleri, genelge ve uygulamalarla yetkileri kısıtlanmış olan odamız İskenderun Temsilciğimiz 700’den fazla üyesi yurt genelinde 160 bine yakın üye sayısı ile 6235 sayılı kanunla kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde olma sorumluluğu ve bilinciyle ülkemize ve üyelerimize hizmet edebilme çabası içerisinde faaliyetini sürdürmektedir.
Mesleğimiz itibarsızlaştırılma, meslek örgütümüz işlevsizleştirilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bunun önüne geçmek için diğer mühendislik meslek disiplinleriyle iş birliğini geliştirmek, enerjimizi kentimizin ha güvenli daha sağlıklı hale getirilmesi yönündeki çalışmalara seferber etmek için harcayacağız. Meslektaşlarımızın daha donanımlı, daha nitelikli duruma getirilmesi için yer yer olanaklarımızı zorlayacağız. Meslek içi eğitim bağlamında hayata geçirilecek faaliyetlere ağırlık vereceğiz. İlgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışıp meslektaşlarımızın yaşadığı sorunları çözmek için çalışmalar yapacağız. Depremden iş sağlığına, ulaşımdan geotekniğe kadar meslek alanımıza
dahil hemen bütün konularda konge, çalıştay düzenleme istiyoruz. Sorunları tespit etmek ve çözüm önermek bunları da kamuoyuyla ve ilgili kamu kuruluşlarıyla paylaşmak istiyoruz. Genç İnşaat Mühendisi arkadaşlarım ve genç İMO daki arkadaşlarımızı daha etkin ve daha yetkin kılmak istiyoruz. Genç mühendislere, mesleğe giriş etkinlikleri meslek ve oda hakkında bilgilendirme sağlayıp meslek edinmelerini kolaylaştırıp tecrübe aktarımına yönelik çalışmalar yapacağız. Genel kurulumuza katılan 19
yıldır severek yaptığım ve gurur duyduğum mesleğimde bu özel görevi aldığım için herkese teşekkür ediyorum. Şunu bilmenizi isteriz ki yönetim tek başına hiçbir şeydir. Bu oda sizler yani üyeler olduğu sürece güçlüdür. İnşaat Mühendisliğinin evrensel ilkeleri çerçevesinde önceliğimiz toplum yararına olmak üzere, meslek onuruna sahip çıkmak, memleketimizde sürdürülebilir bir geleceği inşa etmek başlıca hedefimizdir. Bu hedefimizi de ancak güçlü bir meslek örgütü olarak hayata geçirebileceğimizin
bilincindeyiz. Bu nedenle mesleki dayanışmamızı en süt seviyede tutabilmek ve bu dayanışmayı çağdaş, bilimsel, demokratik bir anlayışla barışın ve adil bir hukuk hüküm sürdüğü bir ortamda gerçekleştirmek istiyoruz. Genel Kurulumuza katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyor, her şeyin daha iyi olması için birlik olalım” dedi.
Genel kurulda TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay ve İskenderun Şubesi Temsilciliği üyeleri dilek ve temennilerde bulunarak konuşmalar yaptılar.
Yapılan konuşmaların ardından Tek listeyle gidilen seçimlerde Kerem Özdemir Başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Kerem Özdemir, Levent Çeliktürk, Süleyman Kurtoğlu, Ali Kenan İnan, Erkin Polat. Yedekler: Meriç Akbay, Kemal Dokuzoğlu, Esra Kurum, Umut Görpınar Kadir Ercan.
Genel Kurul sonrası TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği üyeleri Yeni yönetimi tebrik edere başarılar dilediler.

İnşaat Mühendisleri Odasında Kerem Özdemir Dönemi Başladı İnşaat Mühendisleri Odasında Kerem Özdemir Dönemi Başladı İnşaat Mühendisleri Odasında Kerem Özdemir Dönemi Başladı İnşaat Mühendisleri Odasında Kerem Özdemir Dönemi Başladı İnşaat Mühendisleri Odasında Kerem Özdemir Dönemi Başladı İnşaat Mühendisleri Odasında Kerem Özdemir Dönemi Başladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.